Sweeck tankt in Leuven vertrouwen richting Tabor: 'Maar de focus lag meer op vandaag' Veldrijden
Veldrijden

Sweeck tankt in Leuven vertrouwen richting Tabor: 'Maar de focus lag meer op vandaag'

Sweeck tankt in Leuven vertrouwen richting Tabor: 'Maar de focus lag meer op vandaag'

Laurens Sweeck mocht zondag een nieuwe overwinning bijschrijven. De Belg reed op overtuigende wijze naar de zege in de modderige Ethias Cross in Leuven, nadat hij er als grote topfavoriet van start ging. Na afloop deelde Sweeck zijn vreugde in het flashinterview.

'Ik probeerde het verschil in de eerste helft van de wedstrijd te maken', zo vertelt de kersverse winnaar na de rit. 'Daardoor zou ik op het eind wat safer rond kunnen rijden. Ik ben blij dat dat gelukt is, al ben ik ook zeker niet stilgevallen. Ik kon gewoon mijn tempo blijven rijden, waardoor ik in de slotfase wat minder risico's hoefde te nemen.'

Zondag staat Sweeck aan de start van de Wereldbekercross in Tabor. Met de zege van zaterdag heeft hij in elk geval al wat vertrouwen getankt voor de veldrit in Tsjechië. 'Maar de focus lag meer op vandaag. Ik ben blij dat de overwinning binnen is en wat er morgen bij komt zien we dan wel', aldus de crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws