Sweeck stelt niet teleur en overtuigt met winst in Ethias Cross in Leuven Veldrijden
Veldrijden

Sweeck stelt niet teleur en overtuigt met winst in Ethias Cross in Leuven

Sweeck stelt niet teleur en overtuigt met winst in Ethias Cross in Leuven

Laurens Sweeck heeft zoals verwacht de Ethias Cross in Leuven op zijn naam geschreven. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal reed als enige topper deze veldrit, door de onhandige combinatie met Tábor op zondag.

In het regen- en modderachtige Leuven was het niet topfavoriet Sweeck, maar Jarno Bellens die de kop nam. Sweeck keek, samen met onder meer Soete en Orts, de kat uit de boom. In de tweede ronde waren het alsnog de favorieten die boven kwamen drijven: Sweeck schroefde het tempo wat op en loosde op die manier wat renners uit de kopgroep.

Orts rijdt attractieve race

Orts probeerde te volgen, maar kreeg op een jammerlijk moment met pech te kampen en verdween op die manier van het front. Ook het kamp Deschacht-Maes bleek niet bij machte om Sweeck bij te benen, die zodoende relatief in de spaarmodus door kon crossen.

De strijd om de overige podiumplekken was wel een interessante: Orts keerde terug bij het drietal van Deschacht-Maes en reed zelfs van het gros van hen weg; enkel de sterke Meeusen kon mee in het spoor van de Spaans kampioen. Meeusen speelde het spel van de ploeg en pakte op die manier de tweede plek, voor de sterke Orts.

Ethias Cross Leuven mannen

1. Laurens Sweeck
2. Tom Meeusen

3. Felipe Orts
4. Daan Soete
5. Marcel Meisen
6. Joran Wyseure
7. Lennert Belmans
8. Lander Loockx
9. Gerben Kuypers
10. Jarno Bellens


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws