Thibau Nys 'op schema' voor WK: 'Maar ga met de gedachte dat ik niks te verliezen heb' Veldrijden
Veldrijden

Thibau Nys 'op schema' voor WK: 'Maar ga met de gedachte dat ik niks te verliezen heb'

Thibau Nys 'op schema' voor WK: 'Maar ga met de gedachte dat ik niks te verliezen heb'

Thibau Nys durft weer voorzichtig te dromen van een mooie prestatie op het naderende WK veldrijden. De crosser, die twee weken geleden hard ten val kwam op het BK, werd zondag vijfde bij de Flandriencross in Hamme (beloften). In het flashinterview zien we een tevreden man: 'Fysiek ben ik nog niet top, maar veel scheelt het niet.'

'Ik kon diep gaan, ik kon afzien', zegt Nys na zijn vijfde plaats in de X20-cross van Hamme. 'Het was de ideale voorbereiding op de volgende week (het WK, red.). Van begin tot eind was het à bloc, precies wat ik nodig had. Op basis van wat ik vorige week gedaan heb, wist ik vooraf dat ik niet honderd procent fris ging zijn. Dat was wel een beetje ingecalculeerd. Maar het is terug bloed proeven, ik denk dat we op schema zitten.'

Aan Het Nieuwsblad laat Nys nog weten vrijwel geen last meer te hebben van zijn blessure. 'Tijdens de verkenning merkte ik het nog wel als ik over de balkjes sprong, maar in de wedstrijd heb ik helemaal niets meer gevoeld. De rug, de schouder: dat is voorbij.' De 19-jarige veldrijder slaat de Wereldbekercross in Hoogerheide zondag over, al gaat hij wel nog een laatste forse training afwerken met het oog op het WK.

Nys wil niet al te hoog van de toren blazen richting WK

Of Nys volgend weekend mee kan dingen naar de regenboogtrui, vindt hij moeilijk te zeggen. 'Ik ga erheen met de gedachte dat ik niets te verliezen heb. Had je me twee geleden gezegd dat ik hier in Hamme überhaupt aan de start zou gaan, had ik je niet geloofd. Dat is al een overwinning op zich. En ik maak me sterk dat het sowieso nog gaat beteren de volgende dagen.' Daarnaast denkt de Belg nog voordeel te kunnen halen uit de extra hoogtemeters die het parcours in Fayetteville bevat.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws