Trainen met Visma | Lease a Bike-dames (en Valverde) in Spanje deed Van Empel goed: 'Ze leven allemaal mee' Veldrijden
Veldrijden

Trainen met Visma | Lease a Bike-dames (en Valverde) in Spanje deed Van Empel goed: 'Ze leven allemaal mee'

Trainen met Visma | Lease a Bike-dames (en Valverde) in Spanje deed Van Empel goed: 'Ze leven allemaal mee'

Fem van Empel trok er begin januari even de stekker uit na een periode met tegenslag en ziektes, maar die zijn inmiddels volledig achter de rug. De Brabantse toonde in Benidorm nog maar eens haar klasse, door met een slinkse move Puck Pieterse af te troeven richting de laatste bocht. Na afloop sprak ze met In de Leiderstrui over haar tweeënhalve week zonder wedstrijd.

Een mens zou ook voor minder: bij haar decemberstage in Spanje viel Van Empel op de laatste dag hard op haar knie, waar ze ook geveld werd door ziekte en enkele dagen plat moest liggen. Winnen deed ze bij haar rentree wel in Herentals, maar in de periode die volgde ging het niet van harte. Bij haar overwinning in Baal schoof ze vervolgens onderuit op haar andere knie, waardoor in gezamenlijk besluit met haar ploeg de beste optie bleek om na Koksijde Zonhoven en het NK te laten schieten.

'We hebben een goed blok kunnen draaien en Fem is fit', vertelde ploegleider Jan Boven ons al. 'We hebben bewust de keuze gemaakt om die wedstrijden over te slaan met Fem en daar staan we nog steeds volledig achter. Die zware valpartij in Spanje en die ziekte hebben ontzettend veel energie gekost, waardoor ze nooit echt heeft kunnen trainen. Als je uiteindelijk goed wil zijn op het WK in Tábor, moet je ergens je rust pakken. Al bij al was het dus puur een sportieve keuze. Die heeft goed uitgepakt, want de problemen lijken verleden tijd.'

Op de fiets kon Van Empel die bewoordingen kracht bij zetten. ‘Het was een heel spannende race. Als ik op zo’n manier risico durf te nemen in die laatste bocht, dan tekent dat misschien wel mijn vertrouwen. Het was tricky, maar het pakte goed uit. Het was ook fijn om weer een wedstrijd te rijden', aldus de Nederlandse van Visma | Lease a Bike, die komend weekend voor de afreis naar Tábor een dubbel programma rijdt met Hamme én Hoogerheide.

benidorm fem van empel

Van Empel content over Spaans trainingsblok

Al bij al heeft de periode in Spanje de wereldkampioene, die met Alejandro Valverde ook een andere ex-wereldkampioen trof op training, goed gedaan. 'Ik heb eerst een weekje alleen gezeten hier en daarna ook een weekje met de ploeg. Onderling is dat enorm leuk en het gaat goed, dus de sfeer zit er dan vanzelfsprekend prima in. Het is altijd fijn om dan met de meiden te zijn en samen te kunnen trainen richting het wegseizoen. Daarbij merk je dat ze ook allemaal meeleven met de cross, dat is superleuk om te zien', beschrijft ze de onderlinge band binnen de damesformatie van Visma | Lease a Bike.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws