TV en tijden Wereldbeker Heusden-Zolder: Drie op een rij voor Van der Poel? Veldrijden
Veldrijden

TV en tijden Wereldbeker Heusden-Zolder: Drie op een rij voor Van der Poel?

TV en tijden Wereldbeker Heusden-Zolder: Drie op een rij voor Van der Poel?

Na een heroïsche cross in Namen, waar Mathieu van der Poel en Toon Aerts een waanzinnige strijd uitvochten, is het tijd voor de Wereldbeker in Heusden-Zolder. In tegenstelling tot het zware en trage parcours van Namen, zal het parcours rond het racecircuit van Zolder vooral voor de krachtpatsers onder de crossers zijn. Ook is de cross in Heusden-Zolder de aftrap van een drukke zeven dagen, waarin na Heusden-Zolder nog vier crossen volgen: Loenhout, Diegem, Bredene en Baal.

Bij de mannen is er uiteraard één topfavoriet met Van der Poel. Het snelle parcours met korte explosieve hellingen sluit als gegoten bij de alleskunner aan. Andere kanshebbers voor het podium namens de Nederlandse selectie zijn Corné van Kessel en Lars van der Haar. Van der Haar liet, ondanks een rugblessure, in Namen met een zesde plaats zien in goede vorm te verkeren en kan een belangrijke slag slaan in het Wereldbekerklassement, met de zwaar gehavende Toon Aerts en strubbelende Eli Iserbyt in het achterhoofd. Het is echter de Belg Michael Vanthourenhout die op poleposition staat om de twee andere Belgen in te lopen.

De vrouwencross wordt de laatste jaren gekenmerkt door een Nederlandse dominantie, die dit jaar een nóg hoger niveau heeft bereikt. We hebben dit jaar al meerdere malen een volledig Nederlands podium gezien en de kans dat dit op Tweede Kerstdag weer gebeurt is groter dan niet. Onder andere Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Lucinda Brand, Marianne Vos en Europees kampioen Yara Kastelijn hebben dit jaar al crossen gewonnen en zijn allen in staat om elkaar te verslaan. Het wordt dus genieten geblazen! Vanuit Belgische hoek zal Sanne Cant op revanche uit zijn na een vijftiende plaats in Namen. Andere kanshebbers zijn Wereldbekerleidster Katerina Nash en de Italiaanse Eva Lechner.

Programma Wereldbeker Heusden-Zolder

10.00 uur: Junioren mannen
11.30 uur: Beloften mannen
13.30 uur: Elite vrouwen
15.00 uur: Elite mannen

TV en tijden Wereldbeker Heusen-Zolder

Eurosport staat donderdag weer trouw voor u klaar met een live uitzending. De uitzending van de vrouwen begint om 13.30 uur. De mannen volgen om 15.00 uur. Naast Eurosport zal ook Sporza de cross uitzenden. De vrouwencross wordt uitgezonden op Canvas (13.30 uur) en de mannencross zal te zien zijn op Eén (14.40 uur).

Wat betreft de livestreams kunt u terecht bij de Eurosport Player en de Telenet Play Sports app. Voor deze diensten zijn wel een abonnement nodig. In Nederland kan de cross ook via een livestream op de website van de NOS worden gevolgd. (Foto: Proshots)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws