[Update] Crossen Boom en Essen gaan door, rentree Van Aert en Pidcock aanstaande Veldrijden
Veldrijden

[Update] Crossen Boom en Essen gaan door, rentree Van Aert en Pidcock aanstaande

[Update] Crossen Boom en Essen gaan door, rentree Van Aert en Pidcock aanstaande

(28 november 2021) De Scheldecross in Antwerpen, die onderdeel uitmaakt van de Wereldbeker, wordt dit jaar niet verreden. Vanwege de strenge coronamaatregelen die er momenteel in België gelden, heeft de organisatie besloten om het evenement af te blazen. De cross zou plaatsvinden op zondag 5 december.

Volgens Christophe Impens van organisator Golazo is het niet mogelijk om de veiligheid en de gezondheid op het evenement te waarborgen. 'We zouden dan een heleboel extra maatregelen moeten opleggen die bovendien nauwelijks te controleren zijn. Dat geldt voor het publiek langsheen het parcours, maar des te meer in de zogenaamde sfeertenten, alsook in de VIP-tent. Het is geen evidente beslissing, maar de Stad Antwerpen heeft er begrip voor gezien de moeilijke coronasituatie en de veranderde maatregelen', zo citeert Het Laatste Nieuws.

Over de andere veldritten die er nog op de kalender staan, is nog geen beslissing genomen. 'We wachten het volgende federaal overlegcomité van 15 december af. Afhankelijk van de beslissingen die daar genomen worden, zullen we onze volgende cylocrossen één voor één bekijken, uiteraard steeds in nauw overleg met de lokale overheid', legt Impens uit. Onder meer Wout van Aert en Tom Pidcock zouden aan de start van de negende manche van de Wereldbeker verschijnen.

Update - 29 november 2021 (17.10 uur): Ook Superprestige Boom op losse schroeven

Na de afgelasting van de Scheldecorss Antwerpen wegens verscherpte coronamaatregelen, valt ook nog maar te bezien of daags daarvoor de cross in Boom kan plaatsvinden. Bij Sporza vertelt Koen Monu, organisator van de cross in Boom op zaterdag 4 december, dat nog allerminst zeker is dat Wout van Aert en Tom Pidcock daar hun rentree kunnen maken. 'Ik wil wel organiseren, maar of het allemaal nog financieel haalbaar is, moeten we wel nog bekijken. Ik heb de rekening al gemaakt en gemakkelijk wordt het niet.'

Monu geeft aan dat om 18.00 uur overlegd wordt met de burgemeester van Boom en ook met Flanders Classics gesprekken plaatsvinden. Een definitief besluit is dus nog niet genomen. Wel is het schrappen van een VIP-plek aan het parcours een feit. 'Vergeet niet dat ik dat ik al drie crossen heb georganiseerd zonder publiek vorig seizoen. Hoe dan ook schrap ik al zeker de VIP-tent, het is gewoon niet haalbaar om een VIP-event te regelen met de nieuwe corona-maatregelen.'

Update II - 29 november 2021 (19.25 uur): Superprestige Boom gaat door, rentree Pidcock en Van Aert aanstaande

Het Nieuwsblad meldt dat de Superprestige in Boom toch doorgaat. Na een spoedoverleg tussen de burgemeester van Boom, overkoepelend organisator Flanders Classics en organisator Koen Monu is besloten om de cross gewoon te laten plaatsvinden. Zo kunnen we ons opmaken voor de rentree van Wout van Aert en Tom Pidcock.

Ook een week later wordt gecrosst in Essen op 11 december. Organisator Luc Van Thilo wilde niet afgelasten: 'Omdat de sport moet primeren. En ook voor het welzijn van de mensen. Iedereen heeft nood aan iets waardoor hij even niet aan corona hoeft te denken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws