Update | Wielerbond en organisatie mikken op publiek bij BK veldrijden op 8 en 9 januari Veldrijden
Veldrijden

Update | Wielerbond en organisatie mikken op publiek bij BK veldrijden op 8 en 9 januari

Update | Wielerbond en organisatie mikken op publiek bij BK veldrijden op 8 en 9 januari

(29 december 2021) De Belgische wielerbond wil een doorbraak forceren als het gaat om het toeschouwersverbod dat momenteel geldt voor de crossen. Anders stapt de bond naar de Raad van State, zo stelt voorzitter Tom Van Damme.

Van Damme was te gast bij het Belgische Radio 1, waar hem gevraagd werd naar zijn mening over het besluit van de regering om toeschouwers niet toe te laten bij veldritten. Eerder schorste de Raad van State al het regeringsbesluit om de cultuursector te sluiten. 'We hebben met interesse gezien wat er beslist is voor de cultuursector', concludeert Van Damme. 'We hopen echter dat het niet zover komt en dat het besproken wordt op het Overlegcomité.'

Bij de wielerbond pleiten ze voor versoepelingen. 'We denken dat we enkele argumenten op tafel hebben liggen die ervoor zorgen dat de maatregelen versoepeld kunnen worden', geeft Van Damme aan. Wat die argumenten dan zijn? 'Het parcours strekt zich uit over enkele kilometers en de toeschouwers kunnen uit elkaar staan aan beide zijden van het parcours in open lucht', legt de voorzitter uit. 'Er zou moeten gewerkt kunnen worden met een maximum aantal toeschouwers van 5.000. Anders kunnen de organisatoren niet overleven.'

Update - 30 december 2021 (08.45 uur): Bond mikt op publiek bij BK veldrijden

Als het aan de Belgische wielerbond en de organisatie van het evenement ligt, wordt er op 8 en 9 januari publiek toegelaten bij het BK veldrijden in Middelkerke. Het Overlegcomité, dat woensdagavond nog bijeen kwam, komt voor die tijd nog eens bij elkaar om specifiek het toelaten van toeschouwers bij sportwedstrijden te bespreken.

Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, gaat er alvast vol voor dat er publiek toegelaten wordt. 'We moeten kijken of alles nog mogelijk is, maar als we vanaf maandag kunnen mobiliseren, dan kunnen we er nog voor gaan. Als we de kans krijgen, dan zullen we er alles aan doen om zo'n mooi BK in de duinen te organiseren zoals het moet.' Hij geeft eveneens aan dat het BK hoe dan ook doorgaat, dus ook zonder publiek.

Lees meer over:
Veldrijden bk veldrijden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws