Wat moet Van der Poel nu doen met rugkwetsuur? 'Lange rustperiode en a blanc opstarten' Wielrennen
Wielrennen

Wat moet Van der Poel nu doen met rugkwetsuur? 'Lange rustperiode en a blanc opstarten'

Wat moet Van der Poel nu doen met rugkwetsuur? 'Lange rustperiode en a blanc opstarten'

De rug van Mathieu van der Poel: het wordt ondertussen een dossier an sich in de categorie 'de knie van Tom Dumoulin'. Maar wat is nu de meest verstandige beslissing voor de coureur van Alpecin-Fenix, die zijn crossen van de komende weken al schrapte?

De hoofdarts van het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité), Johan Bellemans, legt in gesprek met HLN uit wat de blessure van VDP precies inhoudt. 'Het is wat wij artsen een discus bulging noemen. Dat is het stadium voor een hernia, een tussenwervel die op de rugzenuw gaat duwen. Dat is de meest ongunstige diagnose', klinkt het.

Om verergering te voorkomen raadt Bellemans een 'lange rustperiode' aan voor Van der Poel. 'Dat is altijd een goede regel. Om dan à blanc, met een pijnscore van 0/10, weer op te starten. Ik vermoed dat Mathieu van der Poel dat geprobeerd heeft. Maar om aan een pijnscore van 0/10 te komen moet je lang wachten. Misschien is hij opnieuw begonnen met een score van 0,5/10 of van 1/10', gist ook Bellemans naar de toestand van de rug van Van der Poel voor Dendermonde.

'Blessure Van der Poel niet carrièrebedreigend'

Van der Poel heeft een flinke rustperiode gehad na Parijs-Roubaix, maar mogelijk was die dus niet genoeg. 'Wielrenners kunnen het zich niet veroorloven om zo lang inactief te zijn. Niet Van der Poel, die verschillende disciplines combineert', concludeert Bellemans. Hij denkt niet dat de blessure van Van der Poel carrièrebedreigend is. 'Dat is een rugblessure bijna nooit. Elke rugpijn is te verbijten en is medisch behandelbaar', sluit de arts positief af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws