Van Aert maakte het zichzelf moeilijk met val, Pidcock zag een kans na crash tegenstander Veldrijden
Veldrijden

Van Aert maakte het zichzelf moeilijk met val, Pidcock zag een kans na crash tegenstander

Van Aert maakte het zichzelf moeilijk met val, Pidcock zag een kans na crash tegenstander

Wout van Aert wist op Nieuwjaarsdag meteen zijn eerste zege van dit kalenderjaar te pakken. De Belg won de veldrit in Baal, ondanks een valpartij en daaropvolgend een schoenwissel. 'Het was meer werk dan de vorige wedstrijden'

'De valpartij was mijn eigen schuld, daardoor kreeg ik onnodig problemen op mijn nek', vertelde de coureur van Jumbo-Visma in het flashinterview. 'Ik had het ook prima gevonden als ik bij mijn eerste poging was weggereden, het was nu meer werk dan de vorige crossen', stelde de winnaar.

Van Aert moest afrekenen met een sterke Tom Pidcock, 'Je beseft wel tegen wie je aan het rijden bent', geeft de winnaar van de Amstel Gold Race aan. 'Het is niet de eerste de beste om te kloppen, maar ik wist dat ik op de zware stukken mijn kracht kwijt kon. Daar was ik de sterkste.'

Pidcock: 'Valpartijen horen bij de sport'

De Brit zag 'een kans' toen Van Aert tegen de grond ging en daaropvolgend van schoeisel moest wisselen. 'Het hoort bij de sport, maar Van Aert heeft me nog steeds eerlijk geklopt. Hij liep een stuk sneller dan ik en was gewoon de sterkere', klonk het eerlijk bij Pidcock.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws