Val en schoenwissel deren Van Aert niet: Belg grijpt ook zege in GP Sven Nys Veldrijden
Veldrijden

Val en schoenwissel deren Van Aert niet: Belg grijpt ook zege in GP Sven Nys

Val en schoenwissel deren Van Aert niet: Belg grijpt ook zege in GP Sven Nys

Wout van Aert heeft zijn eerste zege van 2022 binnen. De Belg kwam terwijl hij op kop lag ten val, moest van schoen wisselen, maar maakte het kunstje uiteindelijk alsnog af.

Het was Pidcock die als een komeet het veld indook, terwijl Van Aert als zesde de weide binnenreed. Pidcock ging fanatiek tekeer in de eerste ronde, hij wilde er duidelijk geen gras over laten groeien in deze veldrit. Iserbyt volgde gezwind, en aan het eind van ronde één kwam ook Van Aert stilaan uit zijn kot. Hij dichtte het gat, samen met Toon Aerts.

Diezelfde Aerts voelde zich duidelijk in zijn sas, hij trok het tempo nog wat verder op. Ondertussen kwam Corné van Kessel hard ten val; gelukkig kon hij wel verder doen. De vier koplopers zou hij echter niet meer in het zicht krijgen.

Aerts en Iserbyt proberen Van Aert en Pidcock onder druk te zetten

Aerts bleef indruk maken, de lange Belg hield het tempo constant hoog. Voor Van Aert en co luidde het devies scherp blijven, want op die manier kon elk foutje afgestraft worden. Het was echter Aerts zelf die de fout inging, hij parkeerde zijn fiets tegen een paal aan. Iserbyt greep dat moment aan om het heft in handen te nemen, met Van Aert op het vinkentouw.

Iserbyt wist de concurrentie een stevig tempo op te leggen, maar Van Aert zat vastgeplakt aan zijn wiel en leek het juiste moment voor een demarrage af te wachten. Dit moment was in de derde ronde aangebroken; enkel Pidcock hield het wiel van de coureur voor Jumbo-Visma, terwijl Iserbyt eventjes later de aansluiting wist te maken.

Val Van Aert zet wedstrijd op zijn kop

Van Aert zette even later aan en nam afstand van de concurrentie, maar een val maakte een abrupt einde aan zijn dominantie. Van Aert moest van schoen wisselen en verloor op die manier een hoop secondes, waardoor hij aan een helse achtervolging op koploper Pidcock moest beginnen. Negentien seconden, dat was de achterstand die de Belg aan zijn broek kreeg door de problemen.

Met nog twee rondes te gaan kreeg Van Aert Pidcock weer langzaam in het zicht; een indrukwekkende inhaalactie, met Van Aert als stier en Pidcock als rode lap. Pidcock wilde dit natuurlijk niet zonder slag of stoot laten gebeuren, de Brit hield zijn voorsprong knap in stand.

Pidcock ontkwam echter niet aan de terugkeer van de Jumbo-Visma-veelvraat, waardoor het in de laatste ronde alsnog op een mooie tweestrijd uitliep. Om en om trachtten ze de ander te versmachten, maar uiteindelijk was het Van Aert die aan het kortste eind trok.

Uitslag X2O Trofee Baal mannen 2022

1. Wout van Aert
2. Tom Pidcock + 0.09
3. Eli Iserbyt + 0.28
4. Toon Aerts + 1.16
5. Michael Vanthourenhout + 1.57

6. Benjamin Turner + 2.12
7. Lars van der Haar + 2.24
8. Jens Adams + 2.43
9. Laurens Sweeck + 2.46
10. Tom Meeusen + 2.49


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws