Van Aert, Pidcock en Van der Poel zorgen voor avondvullende show in Diegem; Jumbo-Visma-coureur overwint Veldrijden
Veldrijden

Van Aert, Pidcock en Van der Poel zorgen voor avondvullende show in Diegem; Jumbo-Visma-coureur overwint

Van Aert, Pidcock en Van der Poel zorgen voor avondvullende show in Diegem; Jumbo-Visma-coureur overwint

Wout van Aert heeft na een zeer intens duel met Tom Pidcock de Superprestige-cross in Diegem op zijn naam geschreven en maakte zo een einde aan een reeks van zes zeges van Mathieu van der Poel in deze veldrit. De Nederlander eindigde als derde na een hele tijd op kop te hebben gereden.

Voor de derde dag op rij moesten de crossers opdraven in de cross. Diegem was het decor voor een prachtige avondcross, al was niet iedereen op voorhand blij met het late startuur van 20.45 uur. Van Aert sprak dinsdag al uit dat het wat hem betreft wel wat eerder had gemogen en herhaalde dat na het inrijden.

Desondanks stond hij de winnaar van Heusden-Zolder gewoon gemotiveerd aan de start, bijna één uur nadat Puck Pieterse in haar Alpecin-Deceuninck-tenuetje als winnares bij de vrouwen over de streep kwam. Van der Poel kende in datzelfde shirt bij de mannen een goede start, evenals concurrent Van Aert. De kop was voor Kevin Kuhn, die Lars van der Haar voorafging. De Zwitser kon dit niet bolwerken en zag Eli Iserbyt halfweg de eerste ronde de kop overnemen. Zijn ploeggenoot Michael Vanthourenhout kwam net daarna hard ten val bij een sprong over de balkjes, maar kon zijn weg wel vervolgen.

Pidcock kwam als eerste over de meet na de eerste ronde, maar zag bij het omkijken al dat het blauwe gevaarte uit Nederland op komst was. De Belgische driekleur was niet veel verder, dus we leken ons opnieuw te kunnen opmaken voor een prachtig duel in de avonduren. Een extra versnelling van Van Aert gaf daar nog een nieuwe dimensie aan, maar Van der Poel al in de tweede ronde lossen bleek teveel van het goede.

Sterker nog, in de daaropvolgende zandstrook moest Van Aert van de fiets en hiermee gaf hij de zesvoudig winnaar enkele secondes cadeau. Dit pakte Van der Poel met genoegen uit, al bleven Van Aert en ook Pidcock druk zetten. In de derde ronde kwamen ze weer bij elkaar, maar ook daar wist Van der Poel weer fenomenaal door de zandbak te snijden. Dat zette op dat moment geen zoden aan de dijk, maar weer een ronde later was opnieuw dit punt cruciaal. De renner van Alpecin-Deceuninck reed vijf seconden weg.

Van Aert zakt terug, maar hervindt zichzelf en vindt plots tweede adem

Van Aert leek ronde na ronde meer moeite te hebben in het zand en zo kon Van der Poel zijn voorgift ietwat uitbouwen, al bleef de genadeklap voorlopig uit door goed weerstandswerk van zowel Pidcock als Van Aert. In de zesde ronde kwamen de drie opnieuw bij elkaar, waarmee het hele spel kon herbeginnen. De Belg zorgde even later voor een geweldige ommekeer, door in het zand plots weg te rijden van Van der Poel. Het publiek in Diegem kreeg waar voor hun geld, zoveel mocht duidelijk zijn.

Plots was de Belgisch kampioen onstopbaar en binnen no time beschikte hij over een mooie voorsprong tegenover Van der Poel en Pidcock. Beschikte, want plots dook de Nederlander samen met Pidcock weer op in het spoor van de Belg, net voor het ingaan van de slotronde. Lang duurde dit niet: Van der Poel brak als eerste en zag Van Aert en ook die dekselse Pidcock weg rijden op het moment dat ze voor de voorlaatste keer bij de finish waren.

Toen was al duidelijk dat Van der Poel hier niet voor de zevende keer op rij zou gaan winnen, daar hij met een toch al redelijke achterstand die laatste ronde indook. Pidcock en Van Aert hielden elkaar ondertussen in een houdgreep, waarbij constant haasje-over werd gespeeld. Uiteindelijk was het de kopman van Jumbo-Visma die in de slotmeters met een slim manoeuvre de kop pakte en niet meer afgaf.

Uitslag Superprestige Diegem mannen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws