Van Aert wint in Heusden-Zolder na episch duel met Van der Poel; Nederlander schiet uit klikpedaal in sprint Veldrijden
Veldrijden

Van Aert wint in Heusden-Zolder na episch duel met Van der Poel; Nederlander schiet uit klikpedaal in sprint

Van Aert wint in Heusden-Zolder na episch duel met Van der Poel; Nederlander schiet uit klikpedaal in sprint

Wout van Aert heeft de superprestige in Heusden-Zolder gewonnen. Na een geweldig duel tegen zijn rivaal Mathieu van der Poel kwam hij als eerste over de streep. Na een slotronde vol demarrages werd het een eindsprint, waarin de Nederlander uit zijn klikpedaal schoot.

Thijs Aerts pakte enigszins verrassend de kopstart in Heusden-Zolder. De jonge Nederlander Danny van Lierop volgde in tweede positie met achter hen al direct het duo Van der Poel/Van Aert. Die twee zouden het volgende uur niet meer van elkaars zijde wijken. Van der Poel knalde naar de kop en enkel Van Aert ging mee. Aerts behield de derde stek voor een tijdje, maar begon dan toch posities te verliezen vanaf het einde van ronde een. Het gat tussen de twee leiders en de rest was na een rondje al opgelopen naar achttien seconden.

Pidcock komt er niet aan te pas, duel Van der Poel/Van Aert

Tom Pidcock had zijn start dus volledig gemist. Hij kwam in een grote achtervolgende groep te rijden met daarbij Laurens Sweeck, Lars van der Haar, Quinten Hermans, Niels Vandeputte en Michael Vanthourenhout. De groep was zes man groot. Na een paar rondes kwam ook Joris Nieuwenhuis nog even aansluiten, maar dat was slechts van korte duur. Al deze jongens zouden geen rol gaan spelen in de strijd om de zege. Van Aert en Van der Poel reden ver voor hen.

Er ontstond een langdurige status quo, waarin het leidende duo de voorsprong steeds iets verder uitbreidde. In ronde zes van de negen vond Van der Poel het echter mooi geweest, hij trok volle bak door en zette zijn Belgische rivaal onder druk. Het gat werd per meter groter en de Nederlander had door dat het tijd was om door te trekken. Hij deed dat met zoveel overgave, dat hij zichzelf in een foutje dwong. Van Aert kon de tien gelaten meters dichten en kon naar de kop. De rust keerde terug, en het duo bleef samen.

Ook in ronde zeven en acht bleken de twee heel erg aan elkaar gewaagd. Geen van beiden lukte het om een gat te pakken op de ander. In de achtergrond trachtte Pidcock nog een schifting te creëren, maar Van der Haar en Vanthourenhout bleven bij de Brit. In de voorlaatste ronde moest Vanthourenhout toch nog lossen door het hoge tempo van Van der Haar.

Van der Poel zet Van Aert onder druk in slotronde, maar maakt een fout

In de slotronde had Van der Poel de koppositie in handen. Van Aert wachtte af en probeerde in het wiel wat te herstellen. Beide heren hadden nog een gave gezichtsuitdrukking en leken niet onder te doen voor de ander. Met een volle spurt halverwege de slotronde zette Van der Poel zijn concurrent zeer fraai onder druk. Hij pakte een gaatje vlak voor de laatste technische passage, maar de strijd was nog niet gestreden.

Van der Poel maakte namelijk opnieuw een foutje, waardoor Van Aert terugkeerde op het wiel van de Nederlander. De Belg trok resoluut naar de kop, waardoor het een eindsprint werd. De Jumbo-Visma-Belg begon op kop en zette keihard aan, waarna het noodlot toesloeg voor Van der Poel. Hij schoot uit zijn klikpedaal! De winst was voor Van Aert, tweede plek voor Van der Poel, Van der Haar pakte de derde stek.

Uitslag Superprestige Heusden-Zolder mannen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws