Van Alphen klopt Betsema in Boom in de sprint na heerlijk gevecht, Van Anrooij derde Veldrijden
Veldrijden

Van Alphen klopt Betsema in Boom in de sprint na heerlijk gevecht, Van Anrooij derde

Van Alphen klopt Betsema in Boom in de sprint na heerlijk gevecht, Van Anrooij derde

Aniek van Alphen heeft de Superprestige-cross in Boom gewonnen. Bij afwezigheid van Puck Pieterse en Fem van Empel zagen we een heerlijke strijd tussen drie vrouwen, waarvan Van Alphen uiteindelijk de beste bleek, voor Denise Betsema.

In een ijskoud Boom gingen de jasjes pas kort voor de start uit en er werd meteen vinnig gekoerst. Blanka Kata Vas had namens SD Worx de beste start en ze kreeg al snel Denise Betsema, Inge van der Heijden en Van Anrooij in het spoor. Van Anrooij nam in de eerste ronde meteen het heft in handen en gooide daarmee Van der Heijden overboord. Na één ronde hadden we op die manier drie leidsters.

Van Anrooij blijft geven, Van Alphen naar de kop

Dat Van Anrooij goede benen had, mocht duidelijk zijn. Ook in de tweede ronde nam ze grote delen van het parcours het initiatief, maar losrijden deed ze de andere twee niet. Dat kwam vooral door foutjes die ze zelf maakte. Van Anrooij en Vas waren explosiever, maar Betsema bleef constant rustig met haar ervaring. Het was dan ook Betsema die na drie rondes een gaatje creëerde richting Van Anrooij, die op haar beurt weer een stukje voor Vas uit reed. In de achtergrond kwam Aniek van Alphen plots opzetten.

In de vierde van zes rondes liep de accu bij Vas langzaam leeg en vond Van Alphen knap de aansluiting met Van Anrooij. Ze reden samen niet al te ver achter Betsema, die de twee in ronde vier langszij zag komen. Van Alphen aarzelde geen moment en schoot weg. Van Anrooij had niet meteen een pasklaar antwoord, Betsema had een leegloper en moest ook passen. Na de vierde ronde gaven de twee achtervolgers tien seconden toe op een ontketende Van Alphen.

Betsema en Van Alphen vechten het uit

Dat het nog allerminst gespeeld was, bleek toen Betsema met twee goede banden plots weer over Van Anrooij heen ging en met een tweede adem probeerde naar Van Alphen toe te rijden. Die aansluiting vond ze, uiteindelijk nog ver voor het ingaan van de laatste ronde. Van Anrooij had met haar krachten gesmeten en zag de strijd om de winst in deze fase uit het zicht verdwijnen. Het werd een tweestrijd vooraan...

In de laatste ronde was het vol gas, met speldenprikjes over en weer. Betsema en Van Alphen waren echter aan elkaar gewaagd en denderden om die reden samen door de laatste bochten. In het sprintje was van echte aanzet amper meer iets te zien, zo moegestreden waren de twee. Van Alphen drukte haar wiel overtuigend voor Betsema over de finish.

Uitslag Superprestige Boom vrouwen 2022

Results powered by FirstCycling.com

4 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws