Update II | 'Vrachtwagenchauffeur die Rebellin aanreed moest rijbewijs al eens inleveren in Italië' Wielrennen
Wielrennen

Update II | 'Vrachtwagenchauffeur die Rebellin aanreed moest rijbewijs al eens inleveren in Italië'

Update II | 'Vrachtwagenchauffeur die Rebellin aanreed moest rijbewijs al eens inleveren in Italië'

(30 november 2022) Davide Rebellin is op 51-jarige leeftijd overleden na een tragisch verkeersongeluk. De Italiaan nam na het afgelopen seizoen dan eindelijk afscheid na een carrière als eeuwige prof, maar tijdens een fietsrit in Montebello Vicentino sloeg het noodlot toe. Rebellin was volgens Il Giorna le di Vicenza op slag dood, de vrachtwagen zou zijn doorgereden.

Volgens de lokale media is onduidelijk of de vrachtwagenchauffeur misschien niets gemerkt heeft. Feit is dat de Italiaanse politie nog op zoek is naar de bestuurder van de vrachtwagen, die net voor het middaguur op fatale wijze in aanraking kwam met Rebellin. De ambulance kwam nog wel ter plaatse, maar de Italiaan was op dat moment al overleden.

Rebellin had in oktober net afscheid genomen als prof. Hij begon in 1992 aan een loopbaan die in totaal dus dertig jaar zou duren. Op zijn palmares staan 61 overwinningen, waarvan zijn eerste in 1993 en zijn laatste in 2017. Rebellin was een meester in het klassieke werk. Grote rondes reed hij wel, maar hij won alleen in 1996 één etappe in de Giro d'Italia. Het was het jaar waarin hij tevens zesde werd in het eindklassement. In 1996 werd hij ook zevende in de Vuelta a España.

De grootste successen boekte hij echter in het eendagswerk. 2004 was zijn beste jaar, met zeges in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl én Luik-Bastenaken-Luik. Hij reed in totaal twaalf keer podium in de klimklassiekers, waar Rebellin het beste tot z'n recht kwam. Wereldkampioen werd hij nooit, al was hij er in 2008 nog dichtbij met een vierde plaats. Rebellin was bovenal verknocht aan de fiets en juist op het zadel kwam zijn indrukwekkende leven plots tot een einde. Rust zacht, Davide...

Update - 2 december 2022 (15.13 uur): Vrachtwagenchauffeur gevonden in Duitsland

De vrachtwagenchauffeur die Davide Rebellin donderdag aanreed in Italië is gevonden in Duitsland. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse renner overleed door het ongeluk, maar de vrachtwagenchauffeur reed weg. De chauffeur is met zijn vrachtwagen gevonden, maar niet gearresteerd. In Duitsland bestaat de aanklacht niet waar de Italiaanse politie hem mee wil vervolgen. Het gaat hierbij om 'doodslag met een voertuig'. Of de man later nog wel gearresteerd wordt, is onduidelijk.

Update II - 3 december 2022 (13.35 uur): Duitse vrachtwagenchauffeur moest rijbewijs al eens inleveren

Naarmate de dagen verstrijken, komen er meer details vrij over het verschrikkelijke ongeval, waarbij Davide Rebellin op 30 november om het leven kwam. Hij werd aangereden door een vrachtwagen, bestuurd door een 62-jarige Duitse man. Hij stapte uit op een parkeerplaats, zag wat er was gebeurd en reed door. Een dag later werd hij in Duitsland gevonden, maar niet gearresteerd. Dat stond de Duitse wet niet toe. Daar kun je namelijk niet worden vervolgd voor een dergelijke aanrijding.

La Gazzetta dello Sport komt met meer informatie over de man, die - hoe pijnlijk ook - al eens eerder voor de rechtbank verscheen in Italië. Het Openbaar Ministerie van Vicenza legt de man 'doodslag met een voertuig' op, vooral ook omdat hij wegreed van de situatie. Daarbij komt dat hij in het verleden al eens zijn rijbewijs moest inleveren na te hebben gereden onder invloed in Chieti, in 2014. In 2001 werd een straf nog vernietigd door de rechtbank, nadat de man een stoplicht had genegeerd na een ongeval met andere mensen.

31 claps
9 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws