Van Anrooij domineert Wereldbeker Zonhoven van start tot finish door sublieme zandtechniek Veldrijden
Veldrijden

Van Anrooij domineert Wereldbeker Zonhoven van start tot finish door sublieme zandtechniek

Van Anrooij domineert Wereldbeker Zonhoven van start tot finish door sublieme zandtechniek

Shirin van Anrooij heeft de Wereldbeker van Zonhoven gewonnen. De renster van Baloise Trek Lions toonde haar sublieme techniek in het zand en dook ogenschijnlijk makkelijk naar beneden in de befaamde Kuil. Haar tegenstanders Puck Pieterse en Fem van Empel konden haar hoge snelheid niet nabootsen en gingen beiden tegen de vlakte.

De start werd gewonnen door Van Empel. De renster van Team Jumbo-Visma reed voor Pieterse en Lucinda Brand het veld in. Van Anrooij reed toen vierde. De Jumbo-Visma-renster, die met rugnummer dertien rondreed, stuurde als eerste de Kuil van Zonhoven in, maar viel hard! Achter haar ging ook Zoë Backstedt hard tegen de grond. Van Anrooij en Pieterse pakten een gat en waren gaan vliegen.

Verslag gaat verder onder de tweet.

Van Anrooij subliem naar beneden in De Kuil

Bij de tweede afdaling van de eerste ronde maakte Pieterse een foutje, waardoor Van Anrooij de kop pakte. De toon was gezet, dit duo zou de dans bepalen. Van Empel wilde daar toch nog een stokje voor steken, maar ging opnieuw hard tegen de vlakte. De Bosschenaar moest in de beginfase vooral haar angst overwinnen, maar kwam later in de koers toch nog sterk opzetten.

In de tweede afdaling van de tweede ronde viel Pieterse hard. De renster moest zich even herpakken, maar kon niet meer terugkeren in het wiel van haar generatiegenoot. Seconde per seconde loopt Van Anrooij namelijk uit op haar concurrente. Hierna ontstond er een lange status quo waarin Van Anrooij op kop rijdt, Pieterse erachter en Van Empel daarachter. Zij wist zich op haar beurt namelijk los te wrikken van Inge van der Heijden, Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand. Dat trio zou slechts een bijrol spelen in de cross.

Van Anrooij loopt verder en verder weg, Pieterse komt er niet meer bij

Het gat met Pieterse gaat van twintig, naar dertig seconden. Daarna gaat het van dertig, richting de veertig seconden. Van Anrooij is gaan vliegen en van een daadwerkelijk duel is het nooit gekomen. Pieterse moest vooral achter zich kijken, omdat Van Empel hetzelfde tempo begon te rijden als de leidster in de koers. De Brabantse bleef immers rondes lang op 59 seconden achterstand rijden.

In de slotronde had Van Anrooij veel tijd om na te denken over haar finishpose, er kon namelijk eigenlijk weinig meer mis gaan. Ondanks de druk van achteruit, wist Pieterse zich goed staande te houden om als tweede over de streep te komen. De jongeling van Jumbo-Visma werd dus derde.

Uitslagen Wereldbeker Zonhoven Vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws