Van Anrooij bezorgt zichzelf NK-twijfels met klinkende zege in Koksijde Veldrijden
Veldrijden

Van Anrooij bezorgt zichzelf NK-twijfels met klinkende zege in Koksijde

Van Anrooij bezorgt zichzelf NK-twijfels met klinkende zege in Koksijde

Shirin van Anrooij wist na een mooie cross in Koksijde haar leeftijdgenote Fem van Empel af te houden voor de strijd om de zege en dat zorgde uiteraard voor blijdschap bij de winnares.

'Ik had eindelijk een goede start', vertelde Van Anrooij met een brede glimlach aan Maarten Vangramberen in het flashinterview. 'Dat was één van eerste keren van seizoen. Heel fijn, daar ik niet meteen hoefde te achtervolgen en mijn eigen lijnen kon rijden in het zand', aldus de vrouw die direct de kop pakte. 'Vanaf toen was het gewoon een kwestie geen fouten maken.'

Europees kampioene Fem van Empel zat Van Anrooij al vlotjes op de hielen. 'Ja, dat voelde ik ook wel. Maar dat kwam deels door de achterblijvers, ik kon nergens mijn lijnen rijden en ze gingen ook niet echt aan de kant. Ik begon foutjes te maken en voelde dat ze dichter bij kwam, maar zag ook dat ik al bij al wat uitliep op de loopstroken. Ik had de accenten gelegd in het zand, zoals ik had overlegd met Sven (Nys, red.).'

De cross in Koksijde had een bijzonder plekje voor de renster van Baloise Trek Lions, zo vertelde ze. 'Vorig jaar maakte ik hier een doel van, toen het nog een Wereldbeker was. Het is een speciale race en dat is heel cool', zegt de winnares.

Van Anrooij twijfelt over deelname NK

Van Anrooij won zo alweer een klassieker, maar twijfelt nog altijd of ze het WK bij de vrouwen of beloften gaat doen. 'Ik zou eigenlijk geen NK rijden, maar nu twijfel ik toch. Dat wordt dus even kijken of ik me daar aan houd, die planning', zegt ze over de titelstrijd in Zaltbommel volgende week. 'Qua WK houd ik het nog open. Na dit weekend zou ik beslissen, maar het wordt steeds lastiger', zegt Van Anrooij eerlijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws