Van Anrooij leeft mee met 'twee liefste mensen van de ploeg' na fietsdiefstal: 'Ze waren helemaal in tranen' Veldrijden
Veldrijden

Van Anrooij leeft mee met 'twee liefste mensen van de ploeg' na fietsdiefstal: 'Ze waren helemaal in tranen'

Van Anrooij leeft mee met 'twee liefste mensen van de ploeg' na fietsdiefstal: 'Ze waren helemaal in tranen'

De Wereldbekercross in Benidorm mag dit weekend een succes genoemd worden, al zat er wel één flinke smet op het verhaal. Zaterdag werden er op de dag van de verkenning vijf fietsen weggehaald, waaronder die van Shirin van Anrooij. Zij legt aan In de Leiderstrui uit hoe ze het beleefde.

'Om eerlijk te zijn, ben ik er niet echt mee bezig geweest', vertelde Van Anrooij nadat ze derde werd in de Spaanse cross. 'Toen ik hier aankwam, was mijn fiets al weg.' Naast de fiets van de Nederlandse van Baloise Trek Lions sloegen dieven ook toe bij Fleur Moors en Belgian Cycling. Tot op heden zijn er geen verdachten aangehouden en de fietsen ook nog niet ergens aangetroffen.

'Ik denk niet dat we die fiets ooit terug gaan zien. Die gaan ze waarschijnlijk uit elkaar halen en in losse onderdelen verkopen, of iets in die richting', geeft Van Anrooij aan. 'Nee, ik ga er niet vanuit dat ik die fiets nog terugkrijg, jammer genoeg', herhaalt de jonge Nederlandse, die zichzelf richting de cross in Benidorm dan ook niet heeft laten afleiden door deze randzaken.

Mechaniekers Baloise Trek Lions waren 'helemaal in tranen'

De altijd spontane en welbespraakte Van Anrooij leefde vooral mee met haar mechaniekers, zo vertelt ze. 'Die waren in paniek, dus ik heb eigenlijk meer geprobeerd hun te troosten dan dat ik er zelf mee bezig was. Ze waren helemaal in tranen, terwijl het echt de twee liefste mensen van de ploeg zijn die altijd overal op letten.'

Ploegmanager Sven Nys, die direct aangifte deed bij het politiebureau in Benidorm, stelde alle partijen gerust. 'Hij was meteen zo rustig. Sven vertelde me meteen: volgende week staat er een nieuwe fiets, dat komt goed', vertelt Van Anrooij, die maandag bekendmaakt of ze het WK bij de beloftes of elite gaat rijden.

Binnenkort lees je een uitgebreid interview met Shirin van Anrooij bij In de Leiderstrui.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws