Fiets Van Anrooij gestolen tijdens verkenning in Benidorm, Nys doet aangifte Veldrijden
Veldrijden

Fiets Van Anrooij gestolen tijdens verkenning in Benidorm, Nys doet aangifte

Fiets Van Anrooij gestolen tijdens verkenning in Benidorm, Nys doet aangifte

Zondag gaat de Wereldbeker veldrijden verder in Benidorm. Waar het uitje naar Spanje voor de meeste crosses een fijne ervaring lijkt, geldt dat niet helemaal voor Shirin van Anrooij. Dieven maakten namelijk van een kort moment van onoplettendheid gebruik om haar fiets te stelen. Ook Fleur Moors (Pauwels Sauzen - Bingoal) werd slachtoffer.

Zaterdag was de dag van de verkenning van het parcours in Benidorm. De cross trekt de nodige aandacht in de Spaanse badplaats, wat zorgde voor een ongebruikelijke drukte tijdens de verkenning door de crossers. ‘Shirin stapte van haar fiets, draaide zich even om en plots was haar fiets weg. Het is ongelooflijk hoe snel men te werk is gegaan’, vertelt ploegmanager Sven Nys van Baloise Trek Lions aan Het Nieuwsblad.

Trek verwacht niet dat ze gestolen fietsen nog terugzien

‘Ook bij Fleur zou het zo gegaan zijn’, vervolgt Nys, die ook aangifte heeft gedaan. ‘Ik trek nu samen met de ouders van Fleur naar het politiekantoor om aangifte te doen maar de kans dat we die fietsen ooit terugzien, is bijzonder klein.’ De gestolen fiets heeft weinig gevolgen voor Van Anrooij haar wedstrijd. ‘Shirin heeft nu nog twee fietsen over. Gelukkig zal er niet te veel gewisseld moeten worden en in geval van nood kan zij nog altijd een fiets van Lars (Van der Haar, red.) gebruiken. Dat zijn bijna dezelfde maten’, grapt Nys.

De cross in Benidorm is nieuw en maakt onderdeel uit van de Wereldbeker. Het parcours is niet het meest lastige, waardoor de crossers die houden van een snel parcours in het voordeel zullen zijn. Bij de vrouwen staan zowel Fem van Empel, Puck Pieterse, als Shirin van Anrooij aan de start. De drie vrouwen domineren afwisselend dit seizoen. Bij de mannen wordt uitgekeken naar het laatste duel van de Grote Drie (Mathieu van der Poel, Tom Pidcock en Wout van Aert) van dit seizoen. Wereldkampioen Pidcock verdedigt zijn titel namelijk niet in Hoogerheide.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws