Van Anrooij profiteert van strijd tussen Van Empel en Pieterse en knalt naar zege in Beekse Bergen Veldrijden
Veldrijden

Van Anrooij profiteert van strijd tussen Van Empel en Pieterse en knalt naar zege in Beekse Bergen

Van Anrooij profiteert van strijd tussen Van Empel en Pieterse en knalt naar zege in Beekse Bergen

Shirin van Anrooij heeft de Wereldbekermanche in de Beekse Bergen gewonnen. De 20-jarige Nederlandse reed bij het ingaan van de laatste ronde weg van Fem van Empel en Puck Pieterse en wist nog net uit de greep te blijven van de Europese kampioene. Pieterse werd derde.

Een nieuwe cross op Nederlandse bodem, dat stond er zondag op het menu in de veldritwereld. De Beekse Bergen in Hilvarenbeek waren het decor voor de vijfde manche van de Wereldbeker. Lucinda Brand maakte haar comeback na haar handbreuk dat haar sinds de Wereldbeker in Tabor aan de kant hield. Kersvers Europees kampioen Van Empel stond ook aan de start, maar omdat ze leidster is in de Wereldbekerstand is het nog even wachten om de Nederlandse in haar Europese trui te zien.

Van Empel schoot als eerste uit de startblokken, ook Pieterse en Ceylin del Carmen Alvarado waren goed mee. Ook Brand zat netjes in zesde positie, Denise Betsema was niet goed weg en zou een hele koers achter de feiten aanhollen. Van Empel en Pieterse toonden meteen hun technische capaciteiten: beide rensters sprongen over de balken en reden zo enkele seconden weg, enkel Alvarado kon haar wagonnetje aanpikken. Kata Blanka Vas, Marianne Vos en Van Anrooij probeerden bij het einde van de eerste ronde de oversteek te maken, enkele minuten later slaagden ze daar ook in.

Pieterse en Van Empel neutraliseren elkaar, Van Anrooij wil profiteren

Brand was duidelijk nog niet de oude en reed in zevende positie, op een vijftiental seconde van de kopgroep. In die kopgroep versnelde Pieterse in de zandbak, Van Empel en Alvarado waren ook nu bij de pinken. Net op het moment dat er een samensmelting op komst was, ging Pieterse versnellen. Van Empel moest enkele seconden prijsgeven. Alvarado speelde waakhond in het wiel van de Europese kampioen, maar verspeelde haar kansen op winst toen ze tegen de grond ging in een rechtse bocht.

Het signaal voor Van Empel om in een ruk naar Pieterse te rijden. De twee keken even naar elkaar en zo kon Van Anrooij aansluiten. Alvarado en Vos slopen ook wat dichterbij en naderden tot op enkele seconden van de drie leidsters. Bij het ingaan van de laatste ronde sprong Van Anrooij achter de rug van Van Empel en Pieterse weg. Geen van beiden wilde reageren en zo pakte Van Anrooij vier seconden. Van Empel nam dan toch initiatief om het gat te dichten, maar dat ging niet van harte.

Van Anrooij moest bij de balken afstappen en zo slopen Van Empel en Pieterse weer dat dichterbij. Meer dan dertig meter was het verschil niet, maar de renster van Baloise Trek Lions gaf zich niet gewonnen. Van Anrooij reed vervolgens een hele sterke passage door het zand en werd het gat veertig meter. In de laatste rechte lijn kwam Van Empel nog heel kort, maar het was Van Anrooij die de zege pakte. Van Empel werd tweede en blijft leidster in de Wereldbeker, Pieterse mocht als derde mee op het podium.

Uitslag Wereldbekercross Beekse Bergen 2022 vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws