Nizzolo breekt sleutelbeen bij val op training, Italiaan komt er vanaf zonder operatie Wielrennen
Wielrennen

Nizzolo breekt sleutelbeen bij val op training, Italiaan komt er vanaf zonder operatie

Nizzolo breekt sleutelbeen bij val op training, Italiaan komt er vanaf zonder operatie

Giacomo Nizzolo is zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen met een valse noot gestart. De Italiaan is op training ten val gekomen en heeft daarbij zijn sleutelbeen gebroken. Nizzolo moet de fiets even aan de kant laten, maar zijn ploeg Israel-Premier Tech laat weten dat de val geen impact zal hebben op zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen.

'Giacomo Nizzolo is zaterdag ten val gekomen op training in Zwitserland', zo staat te lezen op de Twitter van Israel-Premier Tech. 'Onderzoek heeft uitgewezen dat hij zijn rechtersleutelbeen heeft gebroken, maar de breuk is niet verplaatst. Er is gelukkig geen operatie nodig. Giacomo zal zoals nodig rust nemen, alvorens zo snel als mogelijk rustige trainingen af te werken op de weg. De verwachting is dat de blessure niet van dien aard is dat het een impact zal hebben op zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen.'

Nizzolo kende geen al te best 2022. De Italiaan wist slechts één wedstrijd te winnen, de openingsetappe van de Vuelta a Castilla y León. Hij nam in de Spaanse tweedaagse ook de puntentrui mee naar huis. Verder werd Nizzolo ook derde in de vijfde etappe van de Giro d'Italia, die hij na dertien etappes moest verlaten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws