Van Anrooij pakt eerste Wereldbekerzege: 'Ik hoopte dit jaar misschien eens op het podium te staan' Veldrijden
Veldrijden

Van Anrooij pakt eerste Wereldbekerzege: 'Ik hoopte dit jaar misschien eens op het podium te staan'

Van Anrooij pakt eerste Wereldbekerzege: 'Ik hoopte dit jaar misschien eens op het podium te staan'

Fem van Empel leek de afgelopen weken en maanden onklopbaar, maar moest zich in de Beekse Bergen toch gewonnen geven. Niet Ceylin del Carmen Alvarado of Puck Pieterse slaagde erin de Europese kampioen te kloppen. Die eer was weggelegd voor Shirin van Anrooij, die in het flashinterview logsicherwijze heel erg blij was.

'Ik kwam terug aansluiten bij de koploopsters en Sven (Nys, haar teambaas bij Baloise Trek Lions red.) riep me dat ik moest gaan toen ze wat vertraagden. Hij zei me eigenlijk dat ik niet op het asfalt moest aangaan, maar ze vertraagden toen heel erg en toen ben ik toch volle gas gegaan. Ik wist dat ik als eerste bij de balken moest zijn, want zowel Fem als Puck sprongen', zo opent Van Anrooij met een kamerbrede glimlach.

Van Anrooij: 'Sven Nys riep dat ik er één lange sprint van moest maken'

Toen Van Anrooij bij het ingaan van de laatste ronde aanzette, kreeg ze enkele seconden voorsprong omdat Van Empel en Pieterse wat naar elkaar keken. Maar groter werd het gat ook niet, wat ervoor zorgde dat het een echte nagelbijter werd. 'Het kwam erop aan geen fouten te maken in de laatste ronde. Ik kwam de zandbak goed door en toen zaten we al heel erg dicht bij de finish. En dan was het gewoon volle bak naar de finish toe rijden. Sven stond in de laatste bocht en riep dat ik er gewoon nog een lange sprint moest van maken. Toen zag ik dat het genoeg was. Dit is heel gaaf.'

Wat bekent dit voor zo'n jonge renster als Van Anrooij? 'Heel veel. In het veld heb ik nog nooit een grote TV-cross gewonnen. Ik droomde ervan om dit jaar misschien eens op het podium te eindigen en nu win ik zelfs. Dit is heel belangrijk voor mij om meer vertrouwen te krijgen. Dit wordt een boost voor de komende weken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws