Van Den Spiegel wenst niet te reageren op openbare kritiek Sven Nys: 'Wereldbeker groter en beter maken' Veldrijden
Veldrijden

Van Den Spiegel wenst niet te reageren op openbare kritiek Sven Nys: 'Wereldbeker groter en beter maken'

Van Den Spiegel wenst niet te reageren op openbare kritiek Sven Nys: 'Wereldbeker groter en beter maken'

Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, kijkt met genoegen terug op de Wereldbekercross in Dublin. Dat deed ook Sven Nys, maar die had na afloop niet te verstane kritiek op de algehele opzet van de Wereldbeker veldrijden.

'Dublin als wereldbeker was top. Mooie locatie en super fijne sfeer', liet Nys maandag weten op social media. 'Als we nu ook nog zorgen dat er maar acht wereldbekers zijn, dan zullen de federaties en renners ook zeker allemaal komen. Nu blijven andere landen thuis. Elke week een Wereldbeker is dodelijk voor onze sport.' Later deed hij er na de bekendmaking van de Nederlandse selectie voor Val di Sole - met slechts vier vrouwelijke en vier mannelijke deelnemers - nog een schepje bovenop. 'Staat hier eigenlijk iemand bij stil dat dit helemaal fout loopt? Ik hou mijn hart vast voor het aantal deelnemers volgende week.'

Tomas Van Den Spiegel: 'Wereldbeker is aan het groeien'

Van Den Spiegel wenste in gesprek met Sporza niet direct te reageren op de kritiek van de ex-crosser, maar sprak wel in het algemeen over de Wereldbeker veldrijden. 'De Wereldbeker is aan het groeien en we merken heel veel enthousiasme. We blijven verder werken om de Wereldbeker groter en beter te maken. Bijgevolg ook het veldrijden', klonk het uit de mond van de lange Belg.

Dat er zaterdag in Val di Sole geen volledig deelnemersveld aan de start staat, valt volgens Van Den Spiegel te begrijpen. ' Je zit natuurlijk met een aantal wegrenners die wel eens op stage moeten. Mathieu van der Poel vorige zondag, Wout van Aert komende zaterdag. Daardoor riskeer je altijd om geen volledig deelnemersveld te hebben. Maar met 50 mannen en 46 vrouwen aan de start oogt de deelnemerslijst aantrekkelijk genoeg.'

De veldrit van Dublin van afgelopen zondag wordt een blijvertje, als het aan Flanders Classics ligt. 'Als je uit het niets een cross kan organiseren waar 8.000 mensen op afkomen, waar heel veel sfeer was en waar je van voelt dat het leeft, dan mag je de eerste editie zeker een succes noemen. Na zondag is duidelijk dat er een basis gelegd is. De komende twee maanden wordt de kalender opgesteld naar volgend jaar toe', stelt Van Den Spiegel, die ook nog altijd vurig hoopt op een veldrit in Engeland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws