Van der Haar baalt na mislopen podium in Niel: 'Die stomme banden lagen me niet' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar baalt na mislopen podium in Niel: 'Die stomme banden lagen me niet'

Van der Haar baalt na mislopen podium in Niel: 'Die stomme banden lagen me niet'

Waar Mathieu van der Poel - wie anders - won in Niel, moest Lars van der Haar genoegen nemen met een vierde plek. De Nederlander baalde uiteraard flink, want groot was het verschil met Laurens Sweeck aan de streep niet.

'Uiteindelijk wilde ik graag op het podium staan, maar die stomme banden (Toyo Tires, red.) lagen me niet', zo vertelt hij op de site van zijn ploeg Telenet Fidea Lions. 'Daardoor moest ik steeds een gaatje laten en dat kreeg ik op het eind niet meer dicht.'

Overigens erkende Van der Haar dat hij zelf ook niet alles goed had gedaan tijdens de cross. 'Ik reed vrij alert. Misschien had ik niet mee moeten gaan met Pidcock aan het eind van de eerste ronde. Dat kostte me wel wat energie. Later kon ik mooi mee het ploegenspel spelen met Toon (Aerts, die tweede werd, red.). We wisselden elkaar goed af en lieten af en toe een gaatje vallen.'

Ondanks zijn vierde plek staat hij in het klassement om de DVV-trofee nog altijd tweede, maar dat kan hem weinig boeien op dit moment. 'Ik kijk niet meteen naar dit klassement, aangezien het op tijd beslist wordt. Dat is niet echt mijn ding, maar elke tijdswinst is natuurlijk mooi meegenomen"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws