Van der Haar boekt 'belangrijke' zege in veelbesproken cross: 'Het blijf nog steeds priegelen' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar boekt 'belangrijke' zege in veelbesproken cross: 'Het blijf nog steeds priegelen'

Van der Haar boekt 'belangrijke' zege in veelbesproken cross: 'Het blijf nog steeds priegelen'

Lars van der Haar soleerde zondag naar een mooie overwinning in de Wereldbeker van Maasmechelen. De Nederlands kampioen verdedigde in de slotfase een voorsprong op zijn ploegmaat Thibau Nys, maar die kwam in de slotronde ten val, waarna de Nederlander onbedreigd naar de winst kon rijden.

'Het is heel belangrijk voor mij, winnen is immers niet eenvoudig', zei Van der Haar na afloop in het flashinterview. 'Er zijn veel goede renners, veel sterke jonge renners. Vandaag heb ik echt geprofiteerd van mijn ploegmaats', doelt hij op Nys, Pim Ronhaar en Joris Nieuwenhuis.

'Het was een heel lastig parcours, maar gelukkig was dat vooral van de zandbak tot en met de finish. Want op de rest van het parcours kon je niet echt tijd goedmaken', ging Van der Haar verder. 'Ik concentreerde mij dan ook met name op het zware stuk, om daarna vooral geen fouten te maken. Ik reed echter lek met nog twee ronden te gaan, waarna ik dacht dat het voorbij was. Gelukkig was het niet ver tot de materiaalzone', kon Van der Haar opgelucht adem halen.

Van der Haar ziet zich niet als favoriet voor EK

Vorig jaar was er na de cross veel kritiek op het parcours. Zo noemde Van der Haar het destijds een 'priegelrondje'. 'Het blijf priegelen, maar het is iets minder stenen en gevaarlijk. Dus wat dat betreft was het wel beter. Het is alleen wel heel moeilijk inhalen hier. Je rijdt hier vooral op maximale snelheid, dus het is lastig verschil maken en inhalen. Het is daarentegen wel een voordeel als je vooraan rijdt', zei Van der Haar met een knipoog.

Volgende week zondag staat het EK in Pontchâteau op het programma. 'Ik weet niet of die ronde mij helemaal gaat liggen', is Van der Haar niet heel optimistisch over zijn kansen. 'Maar natuurlijk piek ik naar een kampioenschap. Daar wil je altijd goed zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws