Van der Poel is niet te stuiten en rijdt met lange solo naar zege in Niel Veldrijden
Veldrijden

Van der Poel is niet te stuiten en rijdt met lange solo naar zege in Niel

Van der Poel is niet te stuiten en rijdt met lange solo naar zege in Niel

Mathieu van der Poel is ook daags na zijn gewonnen EK ongenaakbaar gebleken. De Nederlander reed al na een kwartier weg in een glibberige Jaarmarktcross in Niel en consolideerde dit zonder problemen tot aan de streep.

De start in een nat en herfstachtig Niel werd ontsierd door een valpartij midden in het peloton, wat een deel van de mannen al op achterstand zette. Van der Poel zat echter voor de malaise en dook als derde het veld in. Het was dringen in de openingsfase en de Europees kampioen koos ervoor om niet al te rap van start te gaan en nam even genoegen met een vierde, vijfde plaats. Er reed wel een Van der Poel op kop, maar dat was David, de oudere broer van Mathieu, die terugkeerde na rugproblemen.

Bij het ingaan van de derde ronde was het Jens Adams die een aanval plaatste en de rest van de crossers keek meteen naar Mathieu van der Poel om de achtervolging in te zetten. Dat deed hij dan ook en wel met een jump naar Adams toe. Daarmee sloeg hij meteen een gaatje samen met de eerdere vluchter. Deze wist bij te blijven, maar toen Van der Poel als een raket door de zandbak ging, moest de rest passen en had Van der Poel zijn gewenste voorsprong.

Hij bouwde zijn voorsprong razendsnel uit en met name in de zandbak maakte hij grote indruk. In de achtervolging was het Laurens Sweeck die afstand nam van de anderen. De renner blijkt in vorm, nadat hij ook al derde werd op het WK. Bij het ingaan van de vijfde ronde had hij echter al een achterstand van twintig seconden op een ontketende Van der Poel, al is deze nog niet op topniveau.

Sweeck werd bedreigd door Thijs Aerts, maar deze wist nét de aansluiting niet te vinden. Dat is niet zo gek, want Sweeck reed erg snel en verloor slechts een handjevol seconden per ronde op Van der Poel. Bij het ingaan van de laatste ronde was het verschil echter al opgelopen tot 50 seconden. Achter nummer drie Aerts zat het vrij dicht bij elkaar en werd er flink gevochten door Tom Meeusen, Diether Sweeck en Adams.

In de sprint was het Meeusen die aan het langste eind trok voor de vierde plaats. Het gebeurde echter ver achter Van der Poel, die oppermachtig zijn derde zege uit drie crossen behaalde in Niel, met uiteindelijk meer dan een minuut voorsprong op de rest.

(Foto: Proshots)

Uitslag Jaarmarktcross Niel heren 2019

1. Mathieu van der Poel
2. Laurens Sweeck +1.20
3. Thijs Aerts +1.35
4. Tom Meeusen +1.40
5. Diether Sweeck ''
6. Jens Adams ''

7. Marcel Meisen ''
8. David van der Poel +2.01
9. Wietse Bosmans
10. Yannick Peeters

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws