Van der Poel krijgt van Canyon deze winter 'nieuwe benchmark in cyclocross' onder zijn kont Veldrijden
Veldrijden

Van der Poel krijgt van Canyon deze winter 'nieuwe benchmark in cyclocross' onder zijn kont

Van der Poel krijgt van Canyon deze winter 'nieuwe benchmark in cyclocross' onder zijn kont

Canyon heeft donderdag het nieuwe veldritmodel voor deze winter gelanceerd. Het Duitse merk heeft de Canyon Inflite, waarop in totaal vijf wereldtitels behaald werden, een 'grote update' gegeven, zo maakt het bekend. 'Dit is de nieuwe benchmark in de cyclocross', stellen ze trots vast.

De nieuwe Inflite CFR-modellen van Canyon zijn gebaseerd op hetzelfde ontwerp als waarmee Mathieu van der Poel begin 2023 wereldkampioen veldrijden werd, maar hebben met een nieuwe interne kabelgeleiding, Ceramic Speed-trapassen en een aero-cockpit met breedte van 40 millimeter wel enkele update gekregen om de prestaties in het veld verder te kunnen verbeteren.

De nieuwe Inflite CFR biedt voor het eerst volledige kabelintegratie, terwijl er ook gezorgd wordt voor een afstembare bediening. Op die manier kunnen ze op technische parcoursen voor meer hefboomwerking zorgen en op vlakkere omlopen voor meer aerodynamica, zo lezen we terug in het perscommuniqué van het fietsenmerk.

Van der Poel looft Inflite-model Canyon

Van der Poel won dus al vier WK's op het Inflite model van Canyon, waar hij uiteraard zeer tevreden lovend over is. 'Op de Inflite fiets je heel voorspelbaar, dat is iets wat ik heel erg waardeer aan een fiets', zegt de Nederlander in een persbericht. Naast Van der Poel werd ook Ceylin del Carmen Alvarado in 2020 wereldkampioen op de fiets, terwijl ook Puck Pieterse, Zoe Bäckstedt en Maghalie Rochette zweren bij het model.

Het is nog niet bekend op welke datum de Nederlander van Alpecin-Deceuninck voor de eerste keer te zien zal zijn op zijn nieuwe model. Van der Poel beëindigde recent zijn seizoen na het testevent mountainbiken voor de Olympische Spelen, liet Circuit Franco-Belge en Parijs-Tours daardoor alsnog schieten, en heeft nu even welverdiende vakantie voordat hij aan zijn crossseizoen begint. Alvarado, Pieterse, Bäckstedt en Rochette lijken eerder gespot te kunnen worden op de nieuwe fiets van Canyon.

503597 full 2024 inflite 3553 inflite cfr di2 team p31 p5 b4a6e1 large 1695120350

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws