Van Empel openhartig na winst in Beringen: 'Het is niet makkelijk om als favoriete te starten' Veldrijden
Veldrijden

Van Empel openhartig na winst in Beringen: 'Het is niet makkelijk om als favoriete te starten'

Van Empel openhartig na winst in Beringen: 'Het is niet makkelijk om als favoriete te starten'

Fem van Empel is haar crossseizoen uitstekend begonnen. In de Exact Cross van Beringen stond geen maat op de wereldkampioene. Ze demarreerde in de tweede ronde en zag de tegenstand vervolgens pas na de finish weer terug.

Toch was het niet zo gemakkelijk als het leek. ''Ik had wel echt last van zenuwen, moet ik zeggen. Het is niet makkelijk om als favoriete te starten, en dat gaf mij vooraf wel wat twijfels', aldus een openhartige winnares in het flashinterview. Van Empel nam in de tweede ronde bergop de leiding en sloeg daarna in de afdaling een gat. Hoewel het volgens haar geen bewuste aanval was, bleek het wel het beslissende moment in de cross. 'Ik probeerde initiatief te nemen door als eerste de afdaling in te gaan. Onbewust pakte ik toen een gaatje.'

'Eerst wilde ik Ceylin (del Carmen Alvarado, red.) nog terug te laten komen, maar ik dacht: ze moet eerst maar eens het gat zien te dichten', vervolgt Van Empel. 'Toen zat ik opeens al heel vroeg in koers aan de leiding. Dat was zeker niet de bedoeling.' Toch was ze vooraan en ronde per ronde bouwde ze haar voorsprong uit. 'Het gat met Ceylin was stabiel, maar ze is technisch wel heel sterk. De schuine kant was ook heel verraderlijk. Mocht daar iets gebeuren, dan kon ze het gat zo dichtrijden. Ik ben daarom constant blijven rijden.'

Van Empel: 'Wil dit seizoen zeker van de trui genieten'

De vader van Empel zei tijdens de cross tegen Sporza dat hij zijn dochter 'zag stralen op de fiets'. 'Ik heb mij voorgenomen dit seizoen elke wedstrijd te genieten in deze trui (regenboogtrui, red.). Dat ontbrak vorig seizoen een beetje. Het is niet zomaar iets die trui, ik ga er dit seizoen zeker van genieten.' Van Empel trekt komende week naar Amerika. Daar staat zondag 15 oktober in het Amerikaanse Waterloo de eerste Wereldbeker op het programma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws