UAE volgt voorbeeld van Alpecin-Deceuninck en strikt virtuele fietskampioen Michael Vink Wielrennen
Wielrennen

UAE volgt voorbeeld van Alpecin-Deceuninck en strikt virtuele fietskampioen Michael Vink

UAE volgt voorbeeld van Alpecin-Deceuninck en strikt virtuele fietskampioen Michael Vink

UAE Team Emirates heeft Michael Vink een contract aangeboden voor 2023. De 30-jarige Nieuw-Zeelander werd onlangs kampioen op het virtuele trainingsplatform MyWhoosh, waar hij genoeg indruk achterliet om een profcontract bij de ploeg van Tadej Pogacar te verdienen.

Vink is enkelvoudig nationaal kampioen op de weg en tweevoudig kampioen op de tijdrit. De transfer is op zijn minst opvallend te noemen: de afgelopen twee seizoenen reed de Nieuw-Zeelander enkel koersen in zijn thuisland, waar zijn beste resultaat een tweede plek op het nationaal kampioenschap tijdrijden was. Nog nooit reed Vink op een hoger niveau dan het continentale circuit. De stap naar UAE Team Emirates zal groot zijn, maar bij de ploeg zien ze het wel zitten in de hardrijder. Op MyWhoosh, een trainingsmiddel wat ontwikkeld werd in de Verenigde Arabische Emiraten, maakte Vink genoeg indruk voor een contract voor 2023.

Vink ziet dat hij op dertigjarige leeftijd een enorme stap maakt maar hij is blij met het keerpunt in zijn loopbaan. 'Ik ben enorm dankbaar voor de mogelijkheid bij UAE Team Emirates', vertelt Vink op de website van de ploeg. 'Om gevraagd te worden om een deel te zijn van een geweldige ploeg als deze maakt mij nederig en ik wil hier volop van profiteren. Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en ik kan niet wachten om te zien wat ik kan doen in het WorldTour-peloton.' In 2021 werd Jay Vine opgepikt door Alpecin-Fenix na zijn prestaties op virtuele trainer Zwift. Olympisch roeimedaillist Jason Osborne werd Esports wereldkampioen wielrennen en volgde even later Vine naar de Belgische formatie.

Mauro Gianetti: 'Whoosh helpt ons renners te ontdekken'

Ploegleider Mauro Gianetti vertelt dat UAE Team Emirates MyWhoosh als trainingsmiddel gebruikt en dat daar Vink werd ontdekt. 'Hij had al wat mooie resultaten op de weg, maar het was op Whoosh waar we zijn prestaties opmerkten. Onze renners gebruiken Whoosh als het niet mogelijk is om buiten te trainen. In deze races begon de naam van Michael op te duiken waarna we contact zochten. Fietsen is constant aan het ontwikkelen en nieuwe innovaties als Whoosh helpen ons om nieuwe renners te ontdekken die we een aantal jaren geleden nooit hadden opgemerkt.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws