Van Empel wint Wereldbeker door zege in Benidorm: 'Ik verraste mezelf elke week opnieuw' Veldrijden
Veldrijden

Van Empel wint Wereldbeker door zege in Benidorm: 'Ik verraste mezelf elke week opnieuw'

Van Empel wint Wereldbeker door zege in Benidorm: 'Ik verraste mezelf elke week opnieuw'

Fem van Empel heeft de Wereldbeker van Benidorm gewonnen, en op wat voor manier! De Brabantse vocht een intense strijd uit met Puck Pieterse en in mindere mate Shirin van Anrooij en Silvia Persico. De renster van Jumbo-Visma mocht na een geweldige slotronde plaatsnemen op de hoogste trede van het podium.

'Ik heb gekregen waarvoor ik naar Benidorm kwam', zei Van Empel in het flashinterview direct na de finish. 'Ik heb mijn doel bereikt en het was een geweldige battle met dit kwartet. Inclusief Silvia, zij was heel erg sterk vandaag', aldus de winnares, die ook vol waardering sprak over de uiteindelijke nummer twee van de wedstrijd. 'Met Puck was het echt een strijd tot het bittere eind deze zondag.' Na veel inhaalmanoeuvres en wisselingen van kopposities in de slotronde, zat Van Empel uiteindelijk op het juiste moment op kop en kon ze haar kracht omzetten in een overwinning.

De twintigjarige heeft hiermee officieel de Wereldbeker gewonnen. Iets wat ze voorafgaand aan dit seizoen zeker niet had verwacht. 'Het doel was om een of twee crossen van deze status te winnen. Ik verraste mezelf week in week uit en al helemaal na mijn blessure was het zwaar (Van Empel viel hard in Val di Sole, red). Ook het Nederlands kampioenschap in Zaltbommel was niet prettig voor mij maar ik had goede mensen naast me en ze hebben me enorm geholpen.'

Van Empel 'keek heel erg uit' naar deze wedstrijd: 'Ik ben erg blij met de zege'

Nu de zege in de Wereldbeker binnen is, kan Van Empel zich volle bak gaan focussen op het Wereldkampioenschap in Hoogerheide. Pieterse heeft ook definitief de stap gemaakt naar de elite en zal meteen de grote uitdager zijn van de Wereldbekerwinnares. Van Empel doet daar echter nog geen voorspellingen over. 'Ik heb heel erg uitgekeken naar deze wedstrijd in Spanje en ik ben heel erg blij met de zege.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws