Van der Poel verslaat Van Aert in Benidorm na titanenstrijd; Pidcock slechts vijfde Veldrijden
Veldrijden

Van der Poel verslaat Van Aert in Benidorm na titanenstrijd; Pidcock slechts vijfde

Van der Poel verslaat Van Aert in Benidorm na titanenstrijd; Pidcock slechts vijfde

Mathieu van der Poel heeft de Wereldbeker van Benidorm op zijn naam geschreven. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck versloeg Wout van Aert in de sprint-a-deux na een geweldige cross. Tom Pidcock kwam er, ondanks een sterk begin, niet aan te pas. De Wereldkampioen werd slechts vijfde.

Mathieu van der Poel pakte met een straffe sprint de kopstart, gevolgd door Eli Iserbyt en Tom Pidcock. Van der Poels rivaal Wout van Aert had een minder begin van de wedstrijd. Hij startte op de tweede rij, achter Lars van der Haar, maar de Nederlandse kampioen schoot uit zijn klikpedaal. De Belgische topfavoriet dook hierdoor slechts als elfde het veld in.

Aanval Pidcock, maar Van der Poel en Van Aert gaan mee

Pidcock besloot direct een gigantische aanval te plaatsen. slippend dook hij door het veld en pakte hij twee seconden op de Nederlander van Alpecin-Deceuninck. Van Aert maakte gestaag plekken goed en na een ronde reed hij slechts op zeven seconden van leider Pidcock. Van der Poel en een sterk rijdende Kevin Kühn zaten daar nog tussen, zij reden slechts op twee seconden van de Brit.

In de derde ronde sloten Van Aert, Van der Poel en Kühn aan bij Pidcock. Ook Iserbyt en Laurens Sweeck, de leider van de Wereldbeker, haakten hun wagonnetje aan. Achter hen viel een groot gat. Even ontstond er een status quo, waarna Van der Poel in de vierde ronde besloot aan de boom te schudden, hij deed dit in de lastige zandstrook. Van Aert knalde er volle bak achteraan, Sweeck en Iserbyt volgden, Pidcock en Kühn werd gelost.

Ook voor Sweeck ging het tempo te hard, waardoor er slechts drie man overbleven aan de kop van de koers. In de vijfde zandpassage knalde de Nederlander opnieuw weg van de overige leiders. Van Aert en Iserbyt moesten van de fiets. Waar de Belg van Jumbo-Visma nogmaals door brute kracht terug kon keren, miste Iserbyt net de aansluiting. De grote twee leken te gaan vechten voor de zege. Na vijf rondes reed Iserbyt namelijk al op zes seconden en Sweeck, Pidcock en Kühn zaten daar weer negen seconden achter.

Iserbyt en Sweeck blijven vechten en komen terug

De grote twee keken naar elkaar en wilden beiden niet doorrijden. Iserbyt keerde terug en zelfs Sweeck en Pidcock kwamen weer aansluiten vanuit de achterhoede. De Wereldkampioen reed een vreemde cross. Opnieuw zou de zandstrook voor flinke schifting zorgen. Van Aert reed deze keer door het zand, terwijl Van der Poel moest lopen. De Belg zag de helling die volgde daardoor als het perfecte moment om een versnelling te plaatsen. De Nederlander moest mee en deed dat ook. De rest beet daarentegen opnieuw in het stof.

Verslag gaat verder onder de foto.

Van Aert zette volle bak aan in de zevende ronde, enkel Van der Poel volgde. Het duo zou echter weer gezelschap krijgen van Sweeck.
Van Aert zette volle bak aan in de zevende ronde, enkel Van der Poel volgde. Het duo zou echter weer gezelschap krijgen van Sweeck.

Iserbyt en Pidcock waren gelost. Ook Sweeck zat op een gat, maar omdat de twee giganten vooral met elkaar bezig waren, kon de Belg van Crelan-Fristadts opnieuw aansluiten. Hij reed naar de kop en wilde zorgen dat Iserbyt en Pidcock niet meer terugkwamen. Hij leidde de rest de laatste ronde in. Iserbyt volgde op vier seconden. Pidcock zat er ver achter

Van Aert tegen Van der Poel in amuserende slotronde

In de slotronde gaf Van Aert er een flinke klap op, alle drie wilden ze als eerste het zand induiken. Van der Poel slaagde daar met een fraaie inhaalactie in. Het mocht niet baten, alle drie reden deze laatste ronde door het zand heen. Op de lastige heuvel probeerde Van Aert opnieuw een gat te krijgen, maar Van der Poel en Sweeck zaten mee. Ook Iserbyt was ondertussen komen aansluiten.

De twee giganten vochten in de laatste afdaling een zeer fraai duel uit en het was constant stuivertje wisselen voor de leiding. Van der Poel leidde over de balken. De vrouwencross van een uur eerder werd hier beslist, maar Van Aert wilde nog niet zijn hoofd buigen en bleef vechten. Strak op het wiel stuurde hij het asfalt op. De streep lag echter te dichtbij voor de Belg en Van der Poel wist op straffe wijze de leiding te houden. Hij won, na Fem van Empel bij de vrouwen, de Wereldbeker van Benidorm.

Uitslag Wereldbeker Benidorm mannen 2023

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws