Van Empel verslaat Pieterse in Benidorm door geweldig inhaalmanoeuvre in epische slotronde Veldrijden
Veldrijden

Van Empel verslaat Pieterse in Benidorm door geweldig inhaalmanoeuvre in epische slotronde

Van Empel verslaat Pieterse in Benidorm door geweldig inhaalmanoeuvre in epische slotronde

Fem van Empel heeft de Wereldbeker van Benidorm op haar naam geschreven. De Nederlandse vocht een geweldig duel uit met Puck Pieterse. Een duel dat pas diep in de laatste ronde beslist werd, vlak na de balken. Het was een ware sprint naar die bewuste hindernis toe.

Marie Schreiber pakte de kopstart in een zonovergoten Benidorm. De Luxemburgse kampioene leidde het peloton het veld in, gevolgd door Van Empel en Pieterse. De Nederlandse dames gingen al vlug voorbij aan de kopstarter en het was de renster van Jumbo-Visma die de kop pakte.

Pieterse en Van Empel domineren aan kop, Persico en Van Anrooij mee

Een groep van zeven vormde zich aan de leiding. Shirin van Anrooij zat erbij en nam over. Ook Wereldkampioene Marianne Vos en Italiaans kampioene Silvia Persico zaten mee. Tot slot waren ook Lucinda Brand en Annemarie Worst van de partij. Van Anrooij trapte hard door en zette de andere dames onder druk, maar topfavorieten Pieterse en Van Empel gingen gezwind mee.

Dat duo leek ook het sterkste. Door een schuiver van Pieterse kreeg Van Empel een gat. Enkel Persico en Van Anrooij bleven nog in de buurt. Als een accordeon schoof het kwartet steeds weer in elkaar gedurende de volledige derde en vierde ronde. Persico leek het minste van de vier, maar de Italiaanse had zichtbaar veel vechtlust en bleef meestrijden voor de zege.

Persico lost en lijkt kansloos, maar komt terug in laatste ronde

Daarna leek het breekpunt bereikt voor Persico. In de zesde ronde trokken Pieterse en Van Empel de kopgroep met bravoure uit elkaar, waardoor er een driestrijd aanstaande was in de laatste ronde. De Nederlands kampioene van Alpecin-Deceuninck en de Europees kampioene plaatsten één voor één een aanval in de voorlaatste ronde. Van Anrooij bleef in de problemen, maar haar veer was nog altijd niet gebroken. Persico reed daarentegen op ruim vijf seconden. Zij leek kansloos.

Maar nee, plottwist! Het trio viel stil op het asfalt en met een klein sprintje duwde de Italiaanse zichzelf opnieuw terug tot op het wiel van de drie Nederlandse dames. Al vijf keer leek ze gelost, maar ze bleef constant strijdlustig. De jongeling van Baloise Trek Lions pakte de kop, voor Van Empel, Pieterse en de Italiaanse kampioene. De zevende, laatste ronde zou alles beslissen.

Van Empel trekt gigantisch hard door bergop, enkel Pieterse volgt

Zittend, op de tanden bijtend, trok Van Empel snoeihard door op een van de hellingen. Persico zat te schokschouderen in laatste wiel en moest het wiel van Van Anrooij laten gaan. Pieterse en Van Anrooij vochten om bij de Brabantse te blijven. Enkel Pieterse slaagde in die opzet. Het duo zou in de afdaling niet meer stil vallen.

Pieterse zette alles op alles om als eerste bij de balken te komen, zij was immers de enige dame die sprong, en met een geweldige inspanning passeerde ze Van Empel in de afdaling richting die hindernis. De Brabantse wilde dat echter niet laten gebeuren en zette haar fiets brutaal naast die van Pieterse. Veel te hard gingen ze de bocht in richting de balken en beiden haalden hun exit maar net. Van Empel dook onder de Nederlands kampioene door en was als eerste bij de balken. Pieterse deed nog een laatste inspanning om de Jumbo-Visma-renster te passeren, de ellebogen botsten tegen elkaar, maar het lukte niet meer. Van Empel hield de leiding en won na een episch gevecht in Benidorm.

Uitslag Wereldbeker Benidorm vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws