Vanthourenhout en Mason na EK weer samen op podium in Gullegem: 'Zo'n cross is belangrijk' Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout en Mason na EK weer samen op podium in Gullegem: 'Zo'n cross is belangrijk'

Vanthourenhout en Mason na EK weer samen op podium in Gullegem: 'Zo'n cross is belangrijk'

De Hexia Cross in Gullegem was er zaterdag één zonder veel van de mannen van de afgelopen weken aan de start, waardoor we weer wat frisse jongens voorin zagen. Michael Vanthourenhout won namens Pauwels Sauzen-Bingoal, voor Cameron Mason (Cyclocross Reds) en Joran Wyseure (Crelan-Corendon).

Europees kampioen Vanthourenhout mocht zodoende nog eens met de armen in de lucht over de finish rijden. ''Het ging heel goed. Ik voelde na een mindere start dat ik vooraan kon meedoen, waarna ik halfweg koers een gaatje kon slaan en dat ook uit kon bouwen. Die twintig seconden voorsprong kon ik handhaven', aldus de Belg, die de zege ogenschijnlijk simpel kon pakken.

'Het was een kwestie van de eigen lijnen kiezen, dus ik kon mijn eigen ding doen. In de laatste twee rondes zag ik Cameron Mason dichter bij komen en toen ben ik een rondje over mijn toeren gegaan, waardoor ik ook wat voorsprong kreeg. Het parcours werd alsmaar zwaarder, maar al bij al was het gezien de omstandigheden nog een heel mooi parcours', aldus Vanthourenhout.

Eén week voor het Belgisch kampioenschap kon hij zich als titelverdediger op deze manier nog eens laten zien. 'Ik voel wel dat het elke keer wat beter gaat en dat ik deze cross nodig had om mee te doen voor de overwinning, wat met de Grote Drie niet altijd even simpel is. In zo'n cross is het dan belangrijk.'

Mason voelde zich sterker dan afgelopen weken

Soortgelijke woorden bij Mason, die op het EK ook al het podium deelde met Vanthourenhout. 'Het was een zware koers, het leek wel een tijdrit. Ik reed de goede lijnen na een mindere start. Michael was de sterkste, voor mijzelf ben ik tevreden na een maand waarin het wat minder ging en ik niet geheel mijzelf was. Ik kon mijn limieten opzoeken.' De Schot trekt volgende week naar Groot-Brittannië voor het nationaal kampioenschap aldaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws