Vanthourenhout toont zich de minst gulle in Gullegem, Wyseurde rondt strijd om plek 3 met Nys in zijn voordeel af Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout toont zich de minst gulle in Gullegem, Wyseurde rondt strijd om plek 3 met Nys in zijn voordeel af

Vanthourenhout toont zich de minst gulle in Gullegem, Wyseurde rondt strijd om plek 3 met Nys in zijn voordeel af

Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de zaterdagcross in Gullegem weten te winnen. Op de modderweide toonde hij zich de betere van de concurrentie, die hij halfweg cross achter zich wist te laten.

Tussen al het klassementsgeweld door werd er zaterdag in Gullegem weer eens ouderwets 'los gecrost', dus niet in het kader van een of andere algemene rangschikking. Desondanks zal het voor veel renners als een unieke kans hebben gevoeld, in verband met de afwezigheid van Mathieu van der Poel, Wout van Aert en ook de zieke Tom Pidcock, die oorspronkelijk wel voorzien was.

Ook onder meer Eli Iserbyt, Lars van der Haar, Pim Ronhaar en Joris Nieuwenhuis deden niet mee, waardoor we bij de mannen - Zoe Backstedt won bij de dames - een outsider konden verwachten. Thibau Nys was zich hiervan bewust en schoot als een komeet uit de startblokken, samen met onder meer Lander Loockx van TDT-Unibet. Ook Gianni Vermeersch vatte vanuit de achtergrond snel post van voren.

Vanthourenhout en Mason stomen succesvol op

Joran Wyseure nestelde zich aan het front van het veld namens Crelan-Corendon, waarmee hij toch wist wel wat schifting wist door te voeren. Europees kampioen Michael Vanthourenhout kwam zich stilaan ook van voren meldden, wat nog een spannende strijd beloofde tussen de tot dusver genoemde namen in deze veldrit. Nys voerde daarbij de forcing in ronde drie.

De man van Baloise Tek Lions kreeg echter te maken met zijn tegenpool van Pauwels Sauzen-Bingoal, met ook nog de andere grote Belgische ploegen Crelan-Corendon (Wyseure), Cyclocross Reds (Mason) en Alpecin-Deceuninck (Vermeersch) van de Roodhoofts in de mix. Vanthourenhout bleek in zijn Europese trui daarvan ruim de sterkste, hij nam halfweg cross afstand van de andere mannen.

Mason reed vanuit de achtergrond voorbij de Belgen, waardoor Nys en Wyseure zich in het laatste kwart voornamelijk moesten focussen op plek drie. Dat leverde nog een interessante strijd op.

Uitslag Hexia Cross Gullegem 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws