Vanthourenhout pakt zijn derde zege: 'Denk dat ik mag spreken van een goed seizoen' Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout pakt zijn derde zege: 'Denk dat ik mag spreken van een goed seizoen'

Vanthourenhout pakt zijn derde zege: 'Denk dat ik mag spreken van een goed seizoen'

Michael Vanthourenhout pakte zondag in Brussel zijn derde overwinning van het seizoen. De laatste manche van de X2O Trofee werd een prooi voor de renner van Pauwels-Sauzen Bingoal, die een sterke solo uit zijn mouw schudde. In het flashinterview laat Vanthourenhout zien we dan ook een tevreden man.

Waar Vanthourenhout in het begin van de koers wat opstartproblemen kende, meldde hij zich een ronde later alsnog aan het front. Daar kwam hij leider Laurens Sweeck tegen. 'Ik denk dat Laurens niet de beste dag had, want ik kon redelijk snel van hem wegrijden', zegt de kersverse winnaar. Vervolgens ging Vanthourenhout solo en zag hij zijn rivalen pas na de finish terug. 'Het was nog erg lang en lastig vanwege de wind, maar ik ben blij dat ik het gehaald heb.'

Met drie overwinningen op zak komt het einde van het cross-seizoen van Vanthourenhout in zicht. 'Ik denk dat ik mag spreken van een goed seizoen. Het is jammer dat er geen trui aan vasthangt, maar dat geldt voor heel veel renners.' Volgend weekend mag er in Sint-Niklaas (zaterdag) en Oostmalle (zondag) nog één keer gecrosst worden, al focust Vanthourenhout zich vooral op de eerstgenoemde koers. 'Oostmalle ligt me minder. Zand en Vanthourenhout, dat gaat niet echt samen', lacht hij.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws