Vanthourenhout bekroont suprematie Pauwels Sauzen met winst in X2O Trofee Brussel Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout bekroont suprematie Pauwels Sauzen met winst in X2O Trofee Brussel

Vanthourenhout bekroont suprematie Pauwels Sauzen met winst in X2O Trofee Brussel

Michael Vanthourenhout heeft de Brussels Universities Cyclocross voor mannen gewonnen. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal was de sterkste in de laatste manche van de X2O Trofee, die door zijn ploeg gedomineerd werd. Het eindklassement werd gewonnen door Toon Aerts, die zich vorig weekend al verzekerde van de overwinning.

We waren getuige van een valse start voor Aerts, die bij het vertrek niet in de pedalen kwam en over z'n fiets duikelde. Het was niet de enige schuiver in de eerste ronde van de cross. Vanthourenhout schoof weg op een schuine kant en niet veel later moest ook Lars van der Haar eraan geloven. Veel grote namen in de achtervolging dus, en wie profiteerde ervan? Laurens Sweeck was goed vertrokken en trok een mooi gat, gevolgd door Corné van Kessel en Vincent Baestaens. Daar achter zat weer een gat naar een grotere groep, met veel pechvogels.

Pauwels Sauzen-Bingoal speelt het slim

Vanthourenhout wist na één ronde de aansluiting te maken bij Van Kessel en Baestaens en ook Jens Adams en Eli Iserbyt zaten daar niet ver achter. Aerts moest na zijn vreselijke start al 42 seconden toegeven op leider Sweeck. De heren van Pauwels Sauzen - Bingoal hadden zodoende de beste kaarten in handen. Dat bleek ook wel, toen in de tweede en derde ronde Sweeck en Vanthourenhout bij elkaar kwamen. Iserbyt en Adams zaten er kort achter.

Richting halfweg koers was Vanthourenhout duidelijk ontketend. Hij liet Sweeck achter en zag hem terugvallen in een groepje met Adams en Iserbyt. Op een vettig parcours vielen echter vooral ook de fouten op. Aerts ging in de achterhoede nog eens onderuit en had duidelijk z'n dag niet. Ook Van der Haar had alle moeite om door het veld naar voren te komen. Na vier van de negen rondes had Vanthourenhout twintig seconden voor op Adams en 26 tellen op Sweeck en Iserbyt. Van der Haar gaf op plek zes al 48 seconden toe, Aerts zat in die fase op plek acht, op 52 seconden.

Vanthourenhout op weg naar een prachtige zege

Ook in de volgende ronden kwam het Belgische duo niet dichterbij de leider, integendeel zelfs. Er zat snee op bij Vanthourenhout, die zijn voorsprong verder uit wist te bouwen. Ondertussen slaagden Aerts en Van der Haar erin om een plekje voorwaarts te schuiven. Voor laatstgenoemde leek het behalen van een podiumplek echter een onbegonnen zaak, daar zijn achterstand op Iserbyt en Adams nog altijd erg groot was.

In de slotfase van de koers bleef Vanthourenhout eveneens uit de problemen. De 28-jarige Belg hobbelde vrolijk op zijn eigen tempo naar de finish om daar de bloemen in ontvangst te nemen. In het gevecht om de overige podiumplekken speelde Iserbyt het klaar om Adams van zich af te houden. Van der haar eindigde op plek vier, terwijl Sweeck vijfde werd. De eindzege van de X2O Trofee belandde in handen van Aerts.

Uitslag X2O Trofee Brussel 2022 mannen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws