Vanthourenhout toont 'nieuw' Europees tricot in Dendermonde, Nys laat Wereldbekercross schieten Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout toont 'nieuw' Europees tricot in Dendermonde, Nys laat Wereldbekercross schieten

Vanthourenhout toont 'nieuw' Europees tricot in Dendermonde, Nys laat Wereldbekercross schieten

Thibau Nys zal op zondag 12 november geen acte de présence geven in de cross van Dendermonde, welke onderdeel uitmaakt van de Wereldbeker. Dat maakte zijn vader Sven Nys namens Baloise Trek Bekend op Twitter. Het 20-jarige wielertalent, die zichzelf bij een overwinning in Dendermonde een mooi verjaardagscadeau zou kunnen schenken, staat een dag eerder wél aan het vertrek van de Superprestige in Niel.

Het niet starten van Nys is ergens wel opvallend te noemen. In de eerste plaats dus omdat hij zichzelf een schitterend verjaardagscadeau zou kunnen geven. Ten tweede omdat Nys er erg goed voor staat in de strijd om de Wereldbeker. In de ranglijst staat hij immers op een derde plaats, op slechts twee punten van leider (en ploegmakker) Lars van der Haar.

In Niel kan Nys zich revancheren van het EK veldrijden, dat voor de veelzijdige man uit Bonheiden in mineur eindigde. De youngster kende een echte offday en reed de koers niet uit. 'Vanaf de eerste ronde had ik het gevoel dat er niks op zat. Ik heb dan de eerste drie ronden gevochten, maar ik zakte steeds verder weg. Ik was fysiek gewoon niet op de afspraak', luidde zijn harde conclusie na afloop.

Vanthourenout wel in Dendermonde

Michael Vanthourenhout rijdt na zijn gewonnen EK wel in Dendermonde, zo maakte Belgian Cycling maandag bekend. Ook onder meer Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Gerben Kuypers zijn opgenomen in de veertienkoppige ploeg voor de wedstrijd in eigen land.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws