Veldrijden op TV 9 januari 2022 | Volop crossvermaak met NK’s en Van Aert in België! Veldrijden
Veldrijden

Veldrijden op TV 9 januari 2022 | Volop crossvermaak met NK’s en Van Aert in België!

Veldrijden op TV 9 januari 2022 | Volop crossvermaak met NK’s en Van Aert in België!

Op 9 januari worden de nodige nationale titels in het veldrijden verdeeld. In Nederland komen zowel de mannen als de vrouwen aan bod en in België gaat Van Aert in zijn laatste cross van het seizoen op jacht naar zijn vijfde nationale titel. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer het te zien is!

TV en tijden NK veldrijden 2022

De vrouwen trappen het NK veldrijden om 13.15 uur af. Niet alleen de elite vrouwen staan aan de start, maar ook de beloften. De winnares kan er dus zomaar met een dubbele titel vandoor gaan; Puck Pieterse, Shirin van Anrooij en Fem van Empel zouden dat kunststukje zomaar kunnen voltooien. Zij moeten dan echter wel afrekenen met onder andere Lucinda Brand, Marianne Vos en verdedigend kampioene Ceylin del Carmen Alvarado. Na de vrouwen beginnen de mannen om 15.00 uur aan hun cross. Europees kampioen Lars van der Haar is de grote favoriet en zal vooral concurrentie krijgen van Corné van Kessel en de talentvolle beloften Ryan Kamp en Pim Ronhaar.

U kunt beide crossen live zien op Omroep Brabant. De uitzending begint om 13.10 uur en kent na de vrouwencross een onderbreking om daarna vanaf 14.50 uur terug te keren met de mannencross. Ook kunt u het nationaal kampioenschap volgen bij de NOS. Zij zenden enkel de vrouwencross uit op televisie in hun middaguitzending op NPO1. Wel kunt u de mannencross via een livestream volgen van de NOS, middels hun website en app.

TV en tijden BK veldrijden 2022

Waar de vrouwen op zaterdag 8 januari al aan de beurt kwamen, is het 9 januari de beurt aan de mannen. Als eerste mogen de beloften mannen aan de bak. Dat zal zijn vanaf 13.45 uur. Alle ogen zullen gericht zijn op Thibau Nys, die na een mindere periode helemaal op stoom is met drie zeges op een rij. Vervolgens starten de elite mannen om 15.15 uur met Wout van Aert als torenhoge favoriet. Hij won acht van zijn negen crossen dit seizoen, daar pech hem opbrak in Hulst. Kunnen Toon Aerts en Eli Iserbyt het hun landgenoot lastig maken?

U kunt het allemaal volgen bij Sporza. Zij zenden de crossen vanaf 13.45 uur achtereenvolgens uit op zender Eén. Ook kunnen Belgische kijkers terecht op de site en app van Sporza voor een livestream. Verder is de Eurosport Player een optie. De streamingsdienst van Eurosport zendt zowel de veldrit van de beloften als de elite mannen uit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws