Van Aert wacht lang met aanvallen, maar verslaat Iserbyt na boeiend duel alsnog in Heusden-Zolder Veldrijden
Veldrijden

Van Aert wacht lang met aanvallen, maar verslaat Iserbyt na boeiend duel alsnog in Heusden-Zolder

Van Aert wacht lang met aanvallen, maar verslaat Iserbyt na boeiend duel alsnog in Heusden-Zolder

Wout van Aert heeft de Superprestige van Heusden-Zolder bij de mannen op zijn naam geschreven. De Belg van Jumbo-Visma wachtte lang met zijn versnelling, zag Eli Iserbyt een tijdlang gevaarlijk in zijn wiel hangen, maar trok dan uiteindelijk toch aan het langste eind. In een boeiende tweestrijd in een verder tamme cross nam Van Aert in de diepe slotfase afstand van zijn landgenoot

De strijd kwam langzaam op gang in Heusden-Zolder. In een lang lint ploegden Van Aert en co. zich een weg door de modder. Joris Nieuwenhuis voerde de forcing en na ronde één waren er nog geen verschillen. Vanaf voren werd niet versneld, het was eerder aan de achterkant dat het kaf al van het koren werd gescheiden. Van Aert oogde koel en kwam aan het eind van de tweede ronde langzaam naar voren.

Huybs en Van Aert dunnen veld langzaam uit, Del Grosso kiest hazenpad

Onder aanvoering van Ward Huybs versnelde het elitegroepje enigszins, waar naast Van Aert ook Niels Vandeputte, Joris Nieuwenhuis, die rondreed met een nare vingerblessure, Tibor del Grosse en Iserbyt nog konden volgen. De strijd kakte weer wat in gedurende de derde ronde, waar Van Aert leek te wachten op een moment om de rest te pijnigen. Del Grosso was hem echter voor en plaatste een aanval bij het ingaan van de vierde ronde.

Zijn voorspring bleef echter klein en verdween weer als sneeuw voor de zon toen Iserbyt en Van Aert de gashendel open trokken. Deze kleine versnelling leverde weer een nieuwe patstelling op. In deze situatie koos Van Aert even het laatste wiel en de alleskunner van Jumbo-Visma kwam zelfs even op een gaatje te rijden, maar metselde dit aan het begin van ronde vijf vakkundig dicht. Nog altijd gebeurde er vrij weinig, de zes mannen op kop versnelden nog altijd niet.

Van Aert tast af en wacht tot hij de tegenstand echt pijn kan doen

Van Aert leek in orde, maar versnelde nog altijd niet. De vraag was dan ook: was de Belgische alleskunner wel in orde of stelde hij een aanval uit? In ronde zes gebeurde er nog altijd weinig, totdat Van Aert alsnog de kop pakte en even doortrok. Hierdoor ontstonden gaten tussen de mannen achter hem, Iserbyt en Nieuwenhuis leken de besten van de rest. Na een serieuze versnelling van Van Aert kon alleen Iserbyt mee. Eerstgenoemde trok serieus door en zag zijn landgenoot in zijn wiel zitten. Nieuwenhuis en co. waren gezien.

Nu was de vraag: hoe lang kon Iserbyt mee in het wiel van Van Aert? Of kon de kleine Belg zijn landgenoot misschien zelfs wel een hak zetten? Iserbyt nam enkele keren brutaal de kop over van de Jumb-Visma-veelvraat, leek te breken maar knokte zich toch weer terug. Achter beide kemphanen was de strijd om plek drie bijzonder spannend. In de laatste ronde probeerde Iserbyt serieus door te trekken, wetende dat hij in de sprint sowieso geklopt zou worden. Hij kreeg Van Aert echter niet los.

Op zijn beurt trok Van Aert nog één keer hard door richting de finish. Ineens zat Iserbyt dan op tien seconden en de vogel was gevlogen. Van Aert had goed op zijn kans gewacht en reed solo richting de finishlijn. Daar had hij nog tijd om zijn zege te vieren. Iserbyt werd tweede en Nieuwenhuis derde.

Uitslag Superprestige Heusden-Zolder 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws