Vos in Val di Sole terug in de cross: 'Sneeuw kan verrassingen op gaan leveren' Veldrijden
Veldrijden

Vos in Val di Sole terug in de cross: 'Sneeuw kan verrassingen op gaan leveren'

Vos in Val di Sole terug in de cross: 'Sneeuw kan verrassingen op gaan leveren'

'Rensters als Lucinda Brand zijn er dan wel niet bij zondag in Val di Sole, één vrouw is juist wél weer bij: Marianne Vos keert terug in het veld na een paar weken vakantie. 'Het is nieuw voor iedereen, het gaat erg lastig worden.'

Vos pikte na het wegseizoen, dat ze afsloot met Parijs-Roubaix, de Amerikaanse crossen mee. Daar wist ze in Waterloo en Iowa te nemen, waarna het tijd was voor pauze. 'Ik had een paar weken vrij nodig, maar dit is een prachtige race om terug te keren in de cross', blikt Vos vooruit via de organisatie van de wedstrijd in Italië.

Ondanks haar ervaring is ook Vos niet direct bekend met de condities in Vermiglio. 'Ik heb al wel wedstrijden op sneeuw gereden, maar dit is de eerste keer op deze ondergrond. Daarbij is het een nieuwe wedstrijd, dus ik weet niet goed wat ik moet verwachten. Ook de hoogte gaat een rol van betekenis spelen. Het is nieuw voor iedereen, maar het gaat erg lastig worden.'

'Voorbereiding gaat doorslaggevend zijn'

Marianne Vos over de cross in Val di Sole'

Vos denkt dat het van belang gaat zijn om een goede voorbereiding te draaien. 'De kleding, bandendruk en verkenningen zullen doorslaggevend zijn. Het is ervan afhankelijk of de sneeuw zacht of hard is', stelt Vos, die niet direct een favoriete kan aanwijzen. 'De sneeuw kan verrassingen opleveren, maar met een goede techniek kan je gebruik maken van je vaardigheden', stelt de renster van Jumbo-Visma.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws