Vos ziet ontzettend af op 'fantastisch parcours' in Namen: 'Was vandaag niet voor mij' Veldrijden
Veldrijden

Vos ziet ontzettend af op 'fantastisch parcours' in Namen: 'Was vandaag niet voor mij'

Vos ziet ontzettend af op 'fantastisch parcours' in Namen: 'Was vandaag niet voor mij'

Voor Marianne Vos was het EK veldrijden in Namen afzien. Na een goede start zakte ze snel weg, waarna de wereldkampioene met een negende plaats nog net in de top tien finishte. ‘Het was vandaag niet voor mij weggelegd.’

Vos heeft pas sinds kort haar rentree in de cross gemaakt, waarna ze sterk debuteerde met een tweede plek in de Nacht van Woerden, merkte in de cross van Maasmechelen dat het niveau in de Wereldbeker nog een stuk hoger lag. Daar eindigde ze als zesde. Op het EK kon Vos niet met de besten mee en moest ze strijden voor een top tien. ‘Dit was een heel pittig rondje. Het parcours is fantastisch, maar als je geen beste dag hebt, is het tegelijk ontzettend afzien’, roemt en vervloekt Vos tegelijkertijd het loodzware parcours van Namen.

Nochtans begon Vos voortvarend met een sterke start en trok ze in de eerste ronde nog even op met de uiteindelijke winnares Fem van Empel. ‘Ik startte en finishte met ambitie, maar het was vandaag niet voor mij weggelegd. Het was doorbikkelen, zeker ook omdat ik nog niet beschik over veel wedstrijdritme. Ik heb alles gegeven wat ik vandaag in me had’, besluit ze haar reactie op de site van Jumbo-Visma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws