Zelfs knotsgek pechmoment deert Van Empel niet; Nederlandse soeverein Europees kampioene Veldrijden
Veldrijden

Zelfs knotsgek pechmoment deert Van Empel niet; Nederlandse soeverein Europees kampioene

Zelfs knotsgek pechmoment deert Van Empel niet; Nederlandse soeverein Europees kampioene

Fem van Empel heeft de Europese titel bij de vrouwen weten te winnen. De topfavoriete kende een raar pechgeval in de tweede ronde en verloor daardoor dertig seconden, maar rekende na een inhaalrace af met de concurrentie.

In de zware modder van Namen waren het slechts 22 dames die de start namen op dit EK veldrijden, waardoor het drummen wel meeviel. Desalniettemin werd er een waardige opvolger gezocht voor Lucinda Brand, die niet van start kon gaan door een opgelopen handblessure in Tábor.

Van Empel nam al zeer snel het heft in handen, met Vos en Vas in haar spoor. Die laatste nam over na een foutje van de jonge Brabantse, maar in de openingsfase was het toch vooral alles op een zakdoek. Bij Pauline Férrand-Prevot ging het even verderop wel iets moeizamer.

Bij de eerste passage waren het Van Empel en Vas die toch al een klein gaatje namen, wat net na die passage al voor moeilijkheden zorgde bij Vos. De wereldkampioene heeft nog niet al teveel wedstrijden gereden en had het zichtbaar lastig met de intensieve start van de jongedames.

Van Empel moet herbeginnen na frappant pechgeval

In de tweede ronde voltrok zich echter een kleine ramp voor Van Empel. Ze kreeg halfweg de materiaalpost te maken met pech en moest rechtsomkeer maken om met de fiets op de schouder post in te lopen, waarmee ze direct een halve minuut aan de broek kreeg. Ze raakte echter niet in paniek en raapte de dames voor haar, waaronder Vos, één voor één weer op. Voorin maakte Ceylin del Carmen Alvarado ondertussen handig gebruik van haar techniek, zij sloeg een gaatje.

In de vierde ronde vatte Van Empel weer post bij de voorsten, waarmee ze de halve minuut achterstand op krachtige wijze had goedgemaakt. Tijd om te rusten kreeg ze echter niet, daar Vas direct weer op de deur beukte. De Hongaarse liep echter op een counter van Van Empel, die deze cross de rust zelve was. Alvarado bleef wel nog aanhaken en kon op die manier een serieuze gooi doen naar een mooie podiumplek.

Na een foutje van Alvarado reed Van Empel serieus weg van de Rotterdamse, waardoor de plaatsen bij het ingaan van de slotronde al redelijk vast leken te liggen. In die volgorde kwamen ze dus ook over de meet.

Uitslag EK veldrijden elite vrouwen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Lees EK veldrijden 2022 terug in ons liveblog

Let op: laadt de liveblog even niet? Druk dan op F5 of refresh uw browser!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws