Wereldbeker Dendermonde loopt 10.000 toeschouwers mis: 'Heel grote ontgoocheling' Veldrijden
Veldrijden

Wereldbeker Dendermonde loopt 10.000 toeschouwers mis: 'Heel grote ontgoocheling'

Wereldbeker Dendermonde loopt 10.000 toeschouwers mis: 'Heel grote ontgoocheling'

Op tweede kerstdag wordt in Dendermonde de Wereldbekercross verreden. Het wordt de eerste clash tussen Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock. Na de maatregelen die enkele dagen geleden in België werden genomen, betekent het dat er geen publiek welkom is bij de cross. 'Een bittere pil om te slikken', zo laat organisator Jurgen Mettepenningen weten.

De organisatie van de Wereldbeker in Dendermonde heeft een mooi technisch parcours neergelegd, die voor het nodige spektakel moet zorgen. Volgens Mettepenningen was het nog mooier geweest als er veel publiek langs het parcours stond, maar dat gaat vanwege de coronamaatregelen wederom niet door. 'Helaas is er woensdag plots beslist om geen publiek meer toe te laten. Dat is een heel grote ontgoocheling voor iedereen die heeft meegewerkt aan de opbouw. Het had een kerstcross met een mooie ambiance moeten worden', zo vertelt hij tegenover Sporza.

Desondanks laat Mettepenningen weten dat er een mooie cross op het programma staat, waar de fans voor de TV van kunnen genieten. 'Het duel zal er morgen ook zijn. Voor de mensen thuis is het fantastisch om naar de TV te kijken. Het is een mooi en lastig parcours, maar we hadden natuurlijk liever dat het publiek langs het parcours kon kijken naar de strijd. In de voorverkoop hadden we een week geleden al 5.000 tickets verkocht. We zouden morgen dus aftikken op zo'n 10.000 toeschouwers. Het is natuurlijk een bittere pil dat die fans niet welkom zijn.' De fans mogen voor de TV gaan genieten van het eerste gevecht tussen de drie grote namen. Van Aert en Pidcock lieten eerder al zien dat ze in goede vorm zijn en lijken favoriet voor de zege. Naar de vorm van Van der Poel is het nog gissen, nu hij zijn rentree in het veld met een week had uitgesteld vanwege een knieblessure. De cross gaat zondag om 15.05 uur van start.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws