Vos na verkenning van 'echte cross': 'Het wordt ieder voor zich' Veldrijden
Veldrijden

Vos na verkenning van 'echte cross': 'Het wordt ieder voor zich'

Vos na verkenning van 'echte cross': 'Het wordt ieder voor zich'

Marianne Vos staat als één van de favorieten aan de start van de Wereldbekercross in Dendermonde. Om 13.40 uur trappen de vrouwen af met hun wedstrijd, wat volgens Vos een strijd wordt waar het 'ieder voor zich' is.

Op het eerste oog lijkt Lucinda Brand de grote concurrente. Vorig weekend versloeg Vos haar landgenote tijdens de Wereldbeker in Rucphen, een dag later was Brand de beste in de Wereldbeker van Namen. Beiden hebben in het verleden laten zien dat ze een zware cross aankunnen en dat lijkt er volgens Vos op tweede kerstdag ook te komen. 'Ik was voorbereid op behoorlijk wat modder. Het heeft natuurlijk iets minder geregend dan vorig jaar, maar het parcours houdt heel veel water vast. Het is een echte cross.'

Vos gelooft ook niet dat er veel wordt samengewerkt en dat de individuele kwaliteiten echt de doorslag gaan geven. 'Ik denk dat het vandaag ieder voor zich wordt. Van groepjes of duels is niet zomaar sprake. Het is echt vechten, voor jezelf zo goed mogelijk rijden en dan zullen we zien waar iedereen uitkomt. Dat Lucinda in goede vorm verkeerd, is duidelijk.' Om 13.40 uur begint de wedstrijd bij de vrouwen, om 15.05 uur is vervolgens de start bij de mannen. Daar staat voor het eerst de clash tussen Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock op het programma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws