Imponerende Iserbyt kraait victorie tijdens opening wereldbekerseizoen in Waterloo Veldrijden
Veldrijden

Imponerende Iserbyt kraait victorie tijdens opening wereldbekerseizoen in Waterloo

Imponerende Iserbyt kraait victorie tijdens opening wereldbekerseizoen in Waterloo

Eli Iserbyt mag zich de winnaar van de eerste wereldbekercross van het nieuwe seizoen noemen. De Europees kampioen maakte zich op Amerikaanse bodem los van de concurrentie en kwam solo over de meet. Zijn ploeggenoot Michael Vanthourenhout werd tweede, vóór Quinten Hermans.

Ook de mannen trapten zondag het nieuwe wereldbekercross-seizoen af in het Amerikaanse Waterloo. Nadat het startsein om 21.00 uur (Nederlandse tijd) gegeven werd, hoefden we niet lang te wachten op de eerste aanval. Hermans en Vanthourenhout waren de mannen die de koers aanstaken en een gaatje sloegen. Iserbyt, een van de topfavorieten, kende daarentegen geen al te beste start en zakte wat verder naar achteren.

In de tweede ronde begon het te regenen, met de nodige valpartijen tot gevolg. Waar Vanthourenhout zijn medevluchter tegen de grond zag gaan, hadden ook enkele andere renners moeite om het evenwicht te bewaren. Zo ook Thibau Nys, die zijn weg niet meer kon vervolgen. Vanwege de crash van Hermans vormde Vanthourenhout solo de kop van de koers, al ging hij even later zelf ook onderuit. Iemand die wel overeind wist te blijven, is Iserbyt. De Belg profiteerde van de situatie in koers en snelde naar voren, om zijn landgenoot te gaan vergezellen.

Vanthourenhout kan Iserbyt maar moeilijk bijbenen

Het duo van Pauwels Sauzen-Bingoal fietste al snel een serieuze voorsprong van zo'n twintig tellen bijeen. Iserbyt was de man die het tempo hoog hield, waar Vanthourenhout het overduidelijk moeilijk mee had. Achter dit tweetal zagen we Hermans en Van der Haar terug, die verzeild raakten in een gevecht om de derde podiumplek.

In ronde zes moest Vanthourenhout een gat laten op zijn land- en ploeggenoot, die maar weer eens liet zien dat het met de vorm wel snor zit. Iserbyt bleef maar doorkachelen en was op geen foutje te betrappen. De Europees kampioen zag Vanthourenhout verder en verder op achterstand raken. Zijn veertje leek definitief gebroken, waardoor hij alle zeilen bij moest gaan zetten om zijn derde plek te kunnen behouden.

Buit is binnen voor Iserbyt, maar houdt Vanthourenhout stand?

Met een geruststellende voorsprong mocht Iserbyt in de laatste ronden van de winst gaan dromen, maar daarachter speelde zich nog een spannende strijd af. Zijn ploeggenoot had het zwaar en voelde de hete adem van Hermans, de nummer drie in koers, in zijn nek. Het verschil bleef schommelen rond de vijf seconden, dus een klein foutje kon al cruciaal zijn.

Ook in de slotfase van de koers verliep alles vlekkeloos voor Iserbyt. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal bekroonde zijn straffe optreden met winst en mocht vanzelfsprekend de eerste leiderstrui in ontvangst nemen. Vanthourenhout slaagde erin om uit handen te blijven van Hermans, bij wie de energietank niet vol genoeg bleek om naar de tweede plek te kunnen rijden.

Uitslag Wereldbeker Waterloo mannen 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws