Reacties Wereldbeker Waterloo vrouwen | Vos en Brand hadden het lastig, Betsema baalt Veldrijden
Veldrijden

Reacties Wereldbeker Waterloo vrouwen | Vos en Brand hadden het lastig, Betsema baalt

Reacties Wereldbeker Waterloo vrouwen | Vos en Brand hadden het lastig, Betsema baalt

De eerste wereldbekercross van het nieuwe veldritseizoen werd gedomineerd door de Nederlanders. Marianne Vos kraaide victorie, terwijl Lucinda Brand en Denise Betsema als nummer twee en drie mee het podium op mochten. In de Leiderstrui verzamelde hun reacties na afloop.

Het was afzien voor Vos: 'Strijden tot op de meet'

Vos zette zondag een ontzettend sterk optreden neer in het Amerikaanse Waterloo, maar vertelt in het flashinterview ontzettend te hebben afgezien. 'Het ging zo snel. Na elke bocht moest ik opnieuw vol aanzetten en we moesten heel wat klimmetjes op sprinten.' In de laatste ronde belandde Vos in een groepje met Brand en Betsema. 'Het was alles of niets. Ik ken Lucinda vrij goed, dus weet dat zij niet veel ruimte zal geven. Het was strijden tot op de meet. Ongelofelijk dat het lukte!'

Brand erkent meerdere in Vos: 'Ze is net iets explosiever'

Achter Vos zagen we Brand, de wereldkampioene, terug. 'Ik wist dat het heel lastig zou worden, want ik heb Marianne natuurlijk wel zien rijden in de laatste weken. Het was een hele snelle en lastige cross. Natuurlijk is het super balen, maar ik ben blij dat ze me niet zomaar uit het wiel kletste. Ik denk dat Marianne nog net iets meer haar trukendoos openhaalde, maar wilde haar niet zomaar voorbij laten rijden. Zij kan na de bochten net iets meer aanzetten dan ik, ze is net iets explosiever', aldus Brand.

Betsema baalt van materiaalpech: 'Moest er echt van bijkomen'

Betsema, die cruciale seconden verloor vanwege materiaalpech, mocht als nummer drie mee het podium op. 'Door dat incident verspeelde ik veel krachten om terug aan te kunnen sluiten, heel balen. Ik moest daar echt van bijkomen.' De Texelse wist zich vervolgens wel nog te mengen in de strijd om de zege. 'Maar ik was nog niet genoeg hersteld. Je kunt het natuurlijk niet met zekerheid zeggen, maar misschien had ik zonder de pech nog net dat beetje extra kracht gehad. Ik voelde me verder wel goed, dus dan is een podiumplek mooi gezien de omstandigheden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws