Fem van Empel blijft onverslaanbaar en is ook heer en meester in Nacht van Woerden Veldrijden
Veldrijden

Fem van Empel blijft onverslaanbaar en is ook heer en meester in Nacht van Woerden

Fem van Empel blijft onverslaanbaar en is ook heer en meester in Nacht van Woerden

Dinsdag op de Kiremko Nacht van Woerden stond er opnieuw geen maat op Fem Van Empel. De Nederlandse wereldkampioen reed van start tot finish aan de leiding en finishte solo in afwezigheid van thuisrijdsters Puck Pieterse, Ceylin Alvarado en Annemarie Worst met een enorme voorsprong op Manon Bakker en de Britse Zoe Bäckstedt.

Net als tijdens de Superprestige in Overijse ging de Luxemburgse kampioene Marie Schreiber razendsnel van start, maar Van Empel, speciaal vanwege de donkere omstandigheden uitgerust met een lichtje vooraan op de fiets, volgde niet veel verder. Op het einde van de eerste ronde was de kaars van Schreiber al uit en begon Van Empel opnieuw aan een waanzinnige solo. Inge van der Heijden, Bakker, Schreiber en Bäckstedt leidden de achtervolging, maar keken als snel tegen een aanzienlijke achterstand aan.

Vier op vier voor Van Empel, Bakker en Bäckstedt mee op podium

De strijd voor plek twee bleek wel spannend want bij het ingaan van de laatste ronde reden van der Heijden, Bakker, Van Alphen, Schreiber en Bäckstedt in elkaars wiel. Uiteindelijk haalde Bakker het van het vijftal, voor Schreiber. De Belgische Laura Verdonschot eindigde achter het kwintet als zevende.

Voor Van Empel is het al de vierde zege op vier crossen dit seizoen. Eerst won ze de openingscross in Beringen, waarna ze ook in het Amerikaanse Waterloo de beste was. Afgelopen weekend stond er opnieuw geen maat op haar in de Superprestige in Overijse.

Uitslag Nacht van Woerden 2023 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws