Lars Van der Haar klopt Laurens Sweeck en wint voor de zevende opeenvolgende keer Nacht van Woerden Veldrijden
Veldrijden

Lars Van der Haar klopt Laurens Sweeck en wint voor de zevende opeenvolgende keer Nacht van Woerden

Lars Van der Haar klopt Laurens Sweeck en wint voor de zevende opeenvolgende keer Nacht van Woerden

Lars Van der Haar heeft dinsdagavond voor de zevende keer op rij (!) de Kiremko Nacht van Woerden gewonnen. In afwezigheid van toppers als Eli Iserbyt, Thibau Nys en Europees kampioen Michael Vanthourenhout won de Nederlandse kampioen na een spannende strijd met de wederoptredende Laurens Sweeck.

De Nederlandse kampioen ging evenwel niet fantastisch van start. Na de eerste ronde had Van der Haar al een klein gaatje te dichten op Laurens Sweeck, die na een spierblessure weer helemaal terug is om te schitteren in het veld dit seizoen. Hij kreeg Ryan Kamp en Pim Ronhaar mee in zijn zog, maar aan het einde van ronde twee kon Van der Haar dan toch de aansluiting maken.

Achter het viertal volgden onder meer Joris Nieuwenhuis, Felipe Orts, Lander Loockx van TDT-Unibet en Corné Van Kessel. Het viertal vooraan maakte elkaar het leven zuur en probeerde elkaar uit het wiel te rijden in ronde drie, maar ondanks een klein gaatje tussen Ronhaar en het duo Sweeck-Kamp en eentje tussen dat duo en Van der Haar bleven de verschillen beperkt. Het viertal mocht echter niet verslappen want Nieuwenhuis was aan een inhaalrace bezig en naderde tot op enkele seconden van de kop van de wedstrijd. Loockx kon de Nederlander van Baloise-Trek Lions niet volgen en kreeg samen met Orts gezelschap van de Zwitser Kevin Kuhn.

Sweeck en Van der Haar maken er een spannende strijd van, Nederlander trekt aan het langste eind

Aan het einde van ronde vier waren de rollen omgedraaid en had Sweeck een kleine voorsprong op Ronhaar en Kamp, Van der Haar bleef als laatste van dat viertal achterin kamperen. Opnieuw kon de koploper zijn leidersplaats niet vasthouden en was het opnieuw Ronhaar die na vijf rondes de leiding nam. Deze keer was er wel een slachtoffer, die het koptrio moest laten rijden, en dat was Kamp. De 22-jarige Nederlander van Pauwels Sauzen-Bingoal gleed in een bocht onderuit en moest zelfs zijn landgenoot Nieuwenhuis laten rijden.

Met nog twee rondes te rijden was het duidelijk dat een van de drie leiders (Sweeck, Ronhaar en Van der Haar) het zou gaan halen. Voor Kamp ging het van kwaad naar erger en hij ging een tweede maal onderuit bij de passage over de balken. Voorin voerde Van der Haar de forcing, waarop enkel Sweeck een antwoord had. Het tweetal ging samen de allerlaatste ronde in en daarin bleek Van der Haar net iets sterker. Ronhaar en Nieuwenhuis hielden hun derde en vierde plaats vast, terwijl Orts zich in de top vijf knokte. Kamp moest tevreden zijn met plaats zes, terwijl Loockx opnieuw mooi zevende werd.

Voor Van der Haar is het de eerste zege dit seizoen. Eerder werd hij al vierde in de openingscross in Beringen, vijfde in de wereldbekermanche in het Amerikaanse Waterloo en derde in de Superprestige in Overijse. Bij de vrouwen ging de overwinning eerder dinsdag al naar de overslaanbare Fem van Empel. De Nederlandse wereldkampioene reed van start tot finish aan de leiding en finishte met een grote voorsprong op Manon Bakker en de Britse Zoe Bäckstedt.

Uitslag Nacht van Woerden 2023 - mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws