Wie stopt Wout van Aert? Belg schrijft ook Loenhout op zijn naam en loopt nu zes op zes Veldrijden
Veldrijden

Wie stopt Wout van Aert? Belg schrijft ook Loenhout op zijn naam en loopt nu zes op zes

Wie stopt Wout van Aert? Belg schrijft ook Loenhout op zijn naam en loopt nu zes op zes

De wonderbenen van Wout van Aert hebben zich andermaal doen gelden: de Belg van Jumbo-Visma wist met de Azencross in Loenhout zijn zesde veldrit te winnen van deze winter.

Het was Van der Poel, met Van Aert in zijn wiel, die in Loenhout als eerste het veld indook. Niet Mathieu, die uiteraard niet aanwezig was, maar broer David had de snelste start van allemaal. Topfavoriet Van Aert nestelde zich meteen op de voorposten, de Belgische kampioen was overduidelijk bij de les. Later in de eerste ronde werd hij alsnog wat weggedrukt van de voorste rijen, door onder meer Laurens Sweeck en Toon Aerts.

Uiteindelijk werd de eerste ronde afgewerkt door een ruime kopgroep, die gedurende ronde twee toch wel wat uit elkaar viel. Dit gebeurde door toedoen van Quinten Hermans, die Sweeck en Van Aert direct op zijn wiel vond. X2O Trofee-leider Toon Aerts liet zich daarentegen uit de wielen rijden, enkel Corné van Kessel wist zijn karretje aan te haken.

Van Aert wacht, maar heeft alles in zijn macht

Een wisselprobleem zorgde er in de achtergrond voor dat Iserbyt verder achterop raakte, net op het moment dat Van Aert vooraan het tempo wat opvoerde. Hij sloeg een gaatje, maar liet Hermans en Sweeck uiteindelijk alsnog terugkeren. Het leek erop dat Van Aert het ditmaal controlerend wilde afronden en niet té vroeg alleen op kop wilde komen. Dit zorgde ervoor dat ook Michael Vanthourenhout nog terug kon keren.

Diezelfde Vanthourenhout versnelde één ronde later zelfs, maar daarmee lokte hij Van Aert uit zijn kot. De Jumbo-Visma-coureur ploegde op een modderstuk het gat dicht en denderde op en over Vanthourenhout heen.

Het duurde niet lang voor het gat definitief geslagen werd: Van Aert nam met rasse schreden afstand en kon soeverein naar de zege crossen. Voor Vanthourenhout restte de tweede plek, Toon Aerts wist met een knappe achtervolging plek drie op te eisen.

Uitslag X2O Trofee Loenhout 2021

1. Wout van Aert
2. Michael Vanthourenhout + 0.14
3. Toon Aerts + 0.27

4. Corné van Kessel + 0.40
5. Laurens Sweeck + 0.54
6. Quinten Hermans + 0.58

7. Felipe Orts + 1.04
8. Tim Merlier + 1.09
9. Vincent Bastaens + 1.17
10. Toon Vandebosch + 1.25


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws