Vanthourenhout moet alleen meerdere erkennen in Van Aert: 'Voelde dat hij veel te sterk was' Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout moet alleen meerdere erkennen in Van Aert: 'Voelde dat hij veel te sterk was'

Vanthourenhout moet alleen meerdere erkennen in Van Aert: 'Voelde dat hij veel te sterk was'

Michael Vanthourenhout eindigde donderdag als tweede in de Azencross van Loenhout. De Belg moest alleen zijn meerdere erkennen in Wout van Aert, die onbedreigd naar de overwinning reed. Vanthourenhout was na afloop blij met zijn tweede plaats en de opmars in het klassement.

Vanthourenhout kende een slechte start, maar kon toch aansluiting vinden met de eerste renners. 'Bij de start schoot ik uit het pedaal en op dit parcours is het moeilijk om tijd goed te maken op de jongens voorin. Dus al met al ben ik wel tevreden.' Hij koos zelfs de aanval, waar alleen Van Aert kon aansluiten in zijn wiel. Die ging er al snel over en Vanthourenhout voelde onmiddellijk dat hij niet ging meedoen voor de overwinning. 'Hij zette mij onder druk bij de loopstroken. Ik kon nog even terugkomen toen hij een schuiver maakte, maar daarna voelde ik wel dat hij veel te sterk was.'

Vanthourenhout deed met zijn tweede plaats wel goede zaken voor het klassement van de X2O Trofee. Het gaat in dat klassement op tijd en daarmee pakte hij een hoop terug op de concurrentie. 'Ik bleef geconcentreerd voor de tweede plaats en de seconden waren belangrijk voor het klassement.' In dat klassement leidt Toon Aerts de dans, die donderdag als derde eindigde.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws