WK-openbaring Verdonschot geeft ook in Maldegem stevig van jetje, Bentveld en Bakker mee op podium Veldrijden
Veldrijden

WK-openbaring Verdonschot geeft ook in Maldegem stevig van jetje, Bentveld en Bakker mee op podium

WK-openbaring Verdonschot geeft ook in Maldegem stevig van jetje, Bentveld en Bakker mee op podium

Laura Verdonschot (De Ceuster-Bonache) heeft op de woensdag na het WK veldrijden de Exact Cross te Maldegem weten te winnen. De nummer vijf van Tábor trok haar goede vorm op die manier door. Leonie Bentveld (Pauwels Sauzen-Bingoal) en Manon Bakker (Crelan-Corendon) namen de overige podiumplaatsen in.

Amper vier dagen, in het geval van belofte Bentveld zelfs drie, na het WK in Tábor stonden enkele dames alweer aan de start van hun volgende cross. In het park te Maldegem waren de grote Nederlandse dames afwezig, maar dat kon ditmaal juist een strijd opleveren tussen de vrouwen die doorgaans voor de lagere plekken meedoen in de televisiecrossen.

Verdonschot schudde in de eerste ronde al eens flink aan de boom, waarmee ze de concurrentie ferm onder druk wist te zetten. Onder meer Anna Kay en Marion Norbert-Riberolle kwamen hierdoor op achterstand te rijden, terwijl Bakker, Bentveld en Aniek van Alphen wel konden volgen. Met name in de zandstroken toonde Verdonschot zich in de eerste fase van de wedstrijd meermaals de betere van de dames rondom haar.

Zoveelste keer, goede keer voor Verdonschot

Dit viertal bleef elkaar steevast onder druk zetten en dat leverde een interessante strijd op. Vooral Verdonschot gaf enkele malen stevig van jetje, maar wist zichzelf niet direct los te wurmen van haar opponentes. In ronde vijf waren er dan toch vijf secondes voorgift te tellen, doordat Bakker het wiel van de sterke Belgische los moest laten.

Van Alphen moest de strijd om het podium opgeven, terwijl Bakker en de 19-jarige Bentveld de koploopsters in het verdere verloop van de veldrit nog wel in het zicht wisten te houden. In de slotronde nam de jongeling de maat van haar oudere tegenstandster, waardoor het podium in Maldegem er uiteindelijk als volgt uit zag: Verdonschot, Bentveld en Bakker.

Uitslag Exact Cross Maldegem vrouwen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws